Kaçak dizisi Yönetmeni Volkan Kocatürk soluk kesen aksiyon sahnelerini anlattı

GİRİŞ TARİHİ:  29.01.2014, 16:25

Kaçak, Salı gecelerinin en çok izlenen dizisi oldu… Özellikle izleyicilerin aksiyon sahnelerine büyük ilgi gösterdiği dizinin bu başarısı reytinglerine de yansıdı. Dizinin yönetmeni Volkan Kocatürk, Kaçak’ı anlattı.

"Sıra dışı bir iş yapmak istedik"
Kaçak'ın başarısının sırrı nedir?
Diziye tüm ekip olarak ilk günkü gibi özen gösteriyoruz. Profesyonel bir ekip çalışmasıyla başarı yakalanır. Biz de başarılıysak, ne mutlu bize. Bu projeye başlarken, özellikle kurgusuyla sıra dışı bir iş yapmak istedik. Dinamizmi olan, hareketsizliğin olmadığı, temposu yüksek bir iş olsun istedik. Seyircinin arzu ettiği şeyleri yakalamak istedik.

"Aksiyon, zahmetli bir iş"
Dizide, aksiyon sahneleri çok yoğun… Bugüne kadar sizi heyecanlandıran, ürküten bir sahne oldu mu?
Zamanla yarışıyoruz, bizi en çok bu heyecanlandırıyor. Zamanlama konusunda risk alıyoruz.

Bir aksiyon sahnesinin hazırlık ve çekimi ne kadar sürüyor?
Aksiyon sahnelerinde hazırlık süresi ve çekim birer günümüzü alıyor. İşin içine aksiyon girince, yarım sayfalık bir senaryonun çekiminin tüm gün sürdüğü oluyor. Aksiyon sahnesi çekmek çok zahmetli bir iş. Gürkan Uygun bu konuda tecrübeli bir oyuncu, zaman zaman ondan da öğrendiğimiz şeyler oluyor. Onunla çalışmak çok rahat.

"Mekânlara çok özen gösteriyoruz"
Dizilerdeki atmosferi etkili kılan öğelerden biri de mekânları… İstanbul'da çekim yapmak zor mu? Mekân tercihleriniz nasıl oluyor?
Diğer dizilerde kullanılmamış özel mekânlarda çekim yapmaya gayret ediyoruz. İstanbul'da hemen hemen her yer kullanılmış durumda. Hiç kullanılmamış, özgün mekân bulmak çok zor, ekipçe bunun için yoğun çaba sarf ediyoruz. Mekân araştırmalarına ben de dâhil oluyorum.
CANLI YAYIN