Benim 'Necdet' kadar gözü kara hırsım yok!

GİRİŞ TARİHİ:  31.03.2014, 09:43 GÜNCELLEME TARİHİ:  01 Nisan 2014 Salı, 11:08

'Karadayı' dizisinin 'Necdet'i Erkan Avcı: 'Necdet' kadar gözü kara bir hırsım olmadı. Hırs, insanı ateş gibi yakar. Ben hırsa değil, azme inanırım. 'Necdet', gözünü yükselme hırsı bürümüş, zeki ve hırslı bir adam

ATV'nin sevilen dizisi 'Karadayı'da 'Necdet' karakterini canlandıran Erkan Avcı, başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Tiyatro Pürtelaş'ın ilk oyunu 'Savaş'ta da rol alan Erkan Avcı'yla diziyi ve 'Necdet'i konuştuk...

Oyunculuğunuz, özellikle son bölümlerde daha göze çarpar oldu. 'Necdet'e kattığınız yorum çok beğeniliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?Karakterlerin başarısındaki en büyük pay, senaristlerin titiz çalışmasıdır. Benim iyi oynamam tek başına hiçbir zaman para etmez. Tek başına 'mükemmellik' diye bir şey yoktur. Artık seyirci de bilinçlendi ve bizim işimiz zorlaştı. Çünkü inandırıcılık mevzusu başka bir şeye dönüşmeye başladı. Yabancılaşma duygusuna yabancılaşmıyoruz artık. Böyle bir ortamda yapım şirketi, senaristler, yönetmenlerimiz, set ekibi ve oyuncu arkadaşlarımızla çok iyi bir uyum yakaladık. Biz mutlu, genç ve tecrübeli bir setiz.

MÜTEVAZILIK DEĞİL!

Başarılı olmanızı diğer arkadaşlarınıza bağlıyorsunuz yani...
Elbette. Bu mütevazılık değil, hakikat böyle. Çok sevdiğim bir laf vardır: Kralı kral yapan mahiyetidir. Kral önde tüm heybetiyle otururken, arkasındaki adamlar burnunu karıştırsa onun krallığından şüphe edersin ama mum gibi dururlarsa, onun krallığına inanırsın. Ben, meseleye böyle bakıyorum. Başarı tam bir takım oyunudur.

'NECDET ' GERÇEK BİRİ

Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel için ne söylemek istersiniz?
Futbol gibi düşünürsek, onlar bu işin kaptanları... Bergüzar ve Kenan, bunu çok iyi yapıyorlar. Birbirimize çok güzel paslar veriyoruz. Bugün Bergüzar'a baktığın zaman az bir şey oynamıyor. Baktığında dizide 'Hakim' ama, abla, kız çocuğu, sevgili ve kadın gibi kimlikleri var. Bütün bir karakter oyuncusunun yapacağı şeyi yapıyor.

'Necdet'in 'Savcı Turgut'tan intikam alması, hatta onu ortadan kaldırması seyircinin de hazır olduğu ve beklediği bir şeydi değil mi?
Elbette. 'Turgut', 'Necdet'in eşi 'Ayten'e tecavüz etmişti. 'Necdet' de ondan intikam almak istiyordu. 'Necdet', gözünü yükselme hırsı bürümüş, zeki ve hırslı bir adam.

Aynı hırs sizde de var mı?
Hiçbir zaman 'Necdet' kadar gözü kara bir hırsım olmadı. Hırs, ateş gibi yakar insanı. Ben hırsa değil azme inanırım.

'Necdet'i nasıl tanımlıyorsunuz?
'Necdet' çok düştü ama yine de kalkmasını bildi. 'Necdet' bizim tanıyabileceğimiz, görüp dokunabileceğimiz biri. Yetimhanede büyümüş, kabadayı âlemine düşmüş ve bu âlemde yol almaya çalışmış bir kişi. 'Necdet'e hak vermiyorum ama onu anlıyorum.

'Necdet'in 'Süeda'ya olan yakınlığı 'Ayten'i kıskandırıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
'Süeda', 'Necdet'in pavyonunda assolist. 'Necdet' ile 'Ayten'in ilişkisinde duygusal bağ olduğu kadar, iki tarafın kendi içinde yaşadığı travmalar da var. Her travma, insanı kötü yönde etkiler. 'Necdet'in yaşadığı da böyle bir şey.

'Necdet' için dönüm noktası neydi sizce?
'Necdet' için en büyük dönüm noktası beyefendiyle tanıştığı an. Çünkü en büyük ideali oydu. Ama karısına tecavüz edilmesi de onun dönüm noktalarından.

TELEVİZYONDA SADECE KENDİMİ İZLEMİYORUM
'Necdet' dayak yedi, hapse girdi. Bu süreçte en zorlandığınız sahne hangisi oldu?
Sahnenin kendisinde değil, onu ortaya çıkarıp oluşturma sürecinde zorlanırız genelde. Eylemsel zorluktan çok o fikri yaratma zorluyor. Zaten oynadıkça karakterin dinamiklerine alışmış oluyorsunuz. Tabii ki koşulu zor sahnelere çok iyi hazırlanıyoruz.

PSİKOLOGTAN BİLGİ ALDIK

Kendinizi televizyonda izliyor musunuz?
Tabii ki bakıyorum ama sadece kendimi izlemiyorum; yönetmenin nasıl çektiğine, ışığın nasıl kullanıldığına da bakıyorum.

'Savaş' isimli oyunda da rol alıyorsunuz. Oyun hakkında ne söylemek istersiniz?
'Savaş', Bosna Savaşı'nın insanda yarattığı tahribatı anlatan bir oyun. Rol arkadaşlarım Tilbe Saran, Damla Sönmez, Sermet Yeşil ve Ecem Uzun'la çok güzel bir çalışma süreci geçirdik; savaşla alakalı birçok şey izledik. Psikologlardan bilgi aldık. Ortaya çok etkileyici bir oyun çıktı.
CANLI YAYIN