Roman enerjisi tüm ekibe neşe katıyor!

GİRİŞ TARİHİ:  04.06.2010, 09:39 GÜNCELLEME TARİHİ:  04 Haziran 2010 Cuma, 09:44

atv'nin sevilen dizisi 'Gönülçelen'de Roman şarkıcı 'Balçiçek'i canlandıran genç oyuncu Evrim Alasya: Romanlar'ın hayatında sürekli müzik ve dans var, sürekli oynar vaziyetteler. Hiç yorulmuyorlar ve enerjileri çekimlerde hepimize yansıyor

Gönülçelen'de Tuba Büyüküstün'ün canlandırdığı 'Hasret' karakterinin şarkıcı arkadaşı 'Balçiçek'i oynayan Evrim Alasya, dizide söylediği tüm şarkıları kendisi seslendiriyor. Balat'taki Çingene mahallesinde gerçekleştirilen çekimlerde çok eğlendiklerini ifade eden Alasya, dizide rol alan Romanlar'dan da çok iyi yorumlar aldığını belirtiyor. Geçtiğimiz sezon Haluk Bilginer'le tiyatro sahnesine de çıkan Evrim Alasya, dizi çekimlerinde çok eğlendiklerini söylüyor.

EĞLENMEMEK İMKANSIZ
'Gönülçelen'de Çingene mahallesinde sahneye çıkan 'Balçiçek' karakterini canlandırıyorsunuz. Rolünüz için ders aldınız mı?

Ağız, şive ve dans konusunda birkaç ders aldım. Okulda alt yapım olduğu için çabuk toparladım. İlk kez şiveli bir rol oynuyorum. Riskli bir durum alsında ama bir sorun yaşamadım. Setteki Romanlar benim için, "O bizden ama sizden saklıyor" diyorlarmış. Ben de 'Balçiçek'i oynamaktan büyük keyif alıyorum. Romanlar'ın dünyası çok eğlenceli. O dünyanın içinde eğlenmemek mümkün değil. Hayatlarında sürekli müzik ve dans var, sürekli oynar vaziyetteler. Hiç yorulmuyorlar.

Peki Romanlar'ın bu yüksek enerjisi normal yaşantınıza yansıdı mı?

Kesinlikle enerjimi yükseltti diyebilirim. Ben aslında yabaniyimdir, çok sosyal değilimdir. Coşkularımı çok fazla dile getiremem. Ama burada başka bir dünya görüyorum. Onlarla iç içe olunca, onlardan biriymişiz gibi geliyor.

Roman şivesi sizi zorladı mı?
Şiveyle oynamak zor bir şey. Oynadığınız şeyin karikatür olma riski var. Çingenelerle ilgili duyduğumuz klasik şeyler vardır. Ama bizden öyle bir şey istenmedi, 'Mümkünse doğala yakın olsun' dediler. Genelde Romanlar'ın ağır şiveyle konuşmadığını söylediler. Onların belli bir melodileri var. Ben de nereye, nasıl vurgu yaptıklarına baktım. Bazen setteki Romanlar'a da soruyoruz. Kavga ederken birbirinize ne söylersiniz diyoruz. Onlar da bizi yönlendiriyorlar.

'Balçiçek' çok eğlenceli bir karakter. Siz rolünüzü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evet, 'Balçiçek' çok coşkulu ve renkli bir karakter. Biraz patavatsızlıkları da var. Söylediğinin nereye gideceğini bilmeyen ama içinde de kötülük olmayan, tek derdi mesleğinde yükselmek olan biri.

'Hasret'in 'Murat' ile tanışması 'Balçiçek'i etkiliyor mu?
'Balçiçek'in mesleğinde ilerlemesi için onlar basamak olabilir. Kendi mahallesiyle ilgili bir hayali var ama 'Murat Hoca' ile iletişime girmiş olması hiç hayal etmediği bir dünyaya adım atmasını sağlayabilir.

OYUN ATÖLYESİ MABEDİM GİBİ
Shakespeare müzikali '7'de Haluk Bilginer'le oynuyorsunuz. Diziyle tiyatroyu bir arada götürmek zor mu?
'7' bitti ama dizi çekimleriyle bir arada yürüttüğüm dönem biraz zorlandım ama dengeyi sağladım. Oyunda soytarıyı oynuyorum. Yönetmenimiz Shakespeare'in birçok oyunundan kolaj yaptı, ilginç bir metin hazırladı. Kadının eleştirel dünyası üzerinden bir erkeğin doğumundan ölümüne yedi evresi anlatılıyor. Erkeğin her hareketine alternatif bir cevap getiriyoruz. Çok keyifli bir oyun. Haluk Bilginer'le çalışmak da muhteşem. Oyun Atölyesi benim için bir mabed gibi...
CANLI YAYIN