Bir erkeğin sevgisine açım

GİRİŞ TARİHİ:  18.06.2010, 09:28 GÜNCELLEME TARİHİ:  18 Haziran 2010 Cuma, 09:29

Ayşe Özyılmazel, neden bir türlü düzgün bir ilişki yaşayamadığını itiraf etti: Çocukluktan gelen bir şey sanırım, bir erkeğin beni çok sevmesine açım. Bu yüzden karşıma çıkan herkesi doğru kişi zannediyorum

Günaydın'da yazdığı köşe yazılarıyla sağlam bir hayran kitlesi edinen Ayşe Özyılmazel, ilk albümüyle de bu başarısını devam ettirdi. Son olarak New York'ta iki klip çeken Özyılmazel, Şamdan Plus'tan Öykü Yazıcıoğlu'nun sorularını yanıtladı:

New York'ta klip çekme fikri nereden çıktı?
Aslında bir anda çıktı! Klip çekmek için yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Sedat Doğan'ı aradım. Meğer Sedat ekibiyle New York'a çekim yapmaya gidiyormuş. 'Hadi sen de gel, klibi orada çekelim' dedi. Bir hafta içinde kendimi New York'ta buldum.

Bir değil iki klip çekildi yanılmıyorsam, konseptleri neler?
Evet, iki klip çektik. Sedat Doğan çekti, görüntü yönetmenliğini Emre Başaran yaptı, ekibin kalanı Amerikalıydı. O kadar heyecanlandık ki, bir değil iki klip çektik. 48 saat hiç durmadık desem yeridir. İlk klip yaz için eğlenceli olacağını düşündüğümüz 'İstanbul'un Kızları'na çekildi. Klip için Brooklyn'de üç sokak kapatıldı, dokuz ayrı mekan kullanıldı, grafitti sanatçıları duvara 'Ayşe' yazdı, Jamaikalı model Crystal Ommar ve önümüzdeki ay albümü çıkacak Amerikalı şarkıcı Kasha da rol aldı.

İkinci klip hangi şarkıya çekildi?
Albümde en sevdiğim şarkılardan 'Taşıyo Baksana'ya siyah beyaz çekildi. Gece başlayan çekimler sabahın ilk saatlerinde bitti. Modacı Zeynep Tosun'un diktiği siyah tuvaletle tabiri yerindeyse bütün New York'u yürüdüm. Nasıl yorulduk bilemezsin ama çok eğlendik.

ÇOK GÜÇLÜ KÜVETLİ BİR KLİP!
İkinci klibinde oldukça cesur sahneler vardı. Nasıl tepkiler aldın?
Valla, arkadaşlarım benimle çok dalga geçti. Klibi Kemal Doğulu çekmişti, bence nefis bir klip oldu... Küvetteki köpüklü sahnelerim çok konuşuldu ama seksi olduğu kadar estetik bir klipti. Bence gayet dozundaydı ve benim başka bir yönümü ortaya koydu. Tabii arkadaşlarım bana 'çok güçlü küvetli bir klip' gibi makaralar yaptı...

Albümünüz oldukça tuttu. Bu kadar ilgi bekliyor muydunuz?
Ben bekliyordum da insanlar bu kadar beğeneceklerini ve olumlu düşüneceklerini beklemiyorlardı! Sebebi, beni yazar olarak tanımış olmaları olabilir. Bir de birçok kişi albüm çıkarıyor, beni de onlardan biri zannetmiş olabilirler. Beni kabul etmeleri zaman aldı. Ancak bunun tek atışlık bir heves olmadığını ve çok çalıştığımı gördükçe kabul etmek zorunda kaldılar.

Şarkıcı kimliğiniz, gazeteci kimliğinizi etkiledi mi peki?
Etkileyebilirdi ama bunu da güzel kıvırdığımı düşünüyorum. Başta ben de dahil olmak üzere birçok insanın böyle endişeleri vardı. Biraz daha az uyuyarak, biraz daha çok çalışarak ikisini de halletmeyi ve birbirine karıştırmamayı başardım galiba.

Şarkıcılık biraz daha ön plana çıkıyor mu peki?
Yazını yazarsın, o gün yayınlanır ve biter. Müzik ise daha farklı. Etkisi daha uzun süre kalıyor, bu yüzden de daha çok çalışma istiyor. Tabii yazı yazmak hiç kolay değil, fakat müzikle ekranda daha çok yer aldığın, konserlerde insanlarla birebir temasta olduğun için daha etkin görünüyorsun. O yüzden ön planda duruyor müzik. Halbuki benim için biri diğerinden daha önde değil.

Yaz aylarına nerelerde konser vereceğiniz belli mi, teklifler geliyor mu?
Yazın çok güzel konserlerim olacak. Sahil bölgelerine de gideceğim, Anadolu'ya da... Bir sürü teklif, proje ve plan var. Bu yaz ikinci albümüm için çalışmaya başlıyorum, hatta şimdiden Mert Ekren'le dört şarkıyı yazdık bile. Bu arada Murat Boz'a yazdığımız bir şarkıda düet yapacağız, Murat'ın albümü ağustosta çıkacak, onun için de çalışıyoruz.

İSTEDİĞİM HER ŞEY OLUR
Bir gün Açıkhava'da tek başına konser vermeyi hayal ediyor musunuz?
Bu bir hayal değil ki, olacak bir şey. Ben bugüne kadar yaptığım, başardığım her şeyi önceden gördüm. O sahneleri gözümde canlandırdım, yaşayacağımdan emin olarak hayalime getirdim ve oldu. Benim sırrım bu! Sağlık olduğu sürece hayal ettiğim, inandığım her işi başaracağımı biliyorum. O yüzden Açıkhava'da ya da başka yerde konser vermek bir hayal, uzak ihtimal değil, olacak şeyler. Hatta daha neler neler olacak, ben biliyorum da söylemem.

Dinleyicileriniz hangi yaş grubundan oluşuyor?
Çocukların beni çok sevdiğini biliyorum. Genç kızlar, genç erkekler de şarkılarımı severek dinliyor. Sahneye gelince; her yaştan insanı sahnede tavlarım ben. Çünkü o kadar mutluyum, o kadar enerjiğim ki sahnede, beni izleyen asla sıkılmaz, asla benden gözlerini alamaz.

Albüm çıkmadan önce sıkı bir diyete girip kilo verdiğinizi biliyorum. Hâlâ diyet yapıyor musunuz?
Açıkçası ben kendimi balıketli çok güzel buluyorum. Biliyorum çok çok zayıf olmak moda ve benim sahneye çıkan bir kadın olarak 34-36 beden olmam gerek. Yani öyle diyorlar. Fakat ben 38 beden yuvarlak hatlarımla çok mutluyum, kendimi seksi buluyorum böyle. Kıvrımlı, biraz etine dolgun kadınları oldum olası çok beğendim zaten. Ara ara diyet programları yapıyorum ama şu günlerde canım hiç istemiyor.

Gelecek planlarınız arasında evlilik ve çocuk sahibi olma isteği var mı?
Bilmem... Çocukları çok seviyorum fakat şu anda sorumluluk alacak durumda değilim. Evliliğe gelince... Ben ruhumu evlendireceğim bir erkek istiyorum. Belediye imzasını çok gerekirse atabilirim. Hayal ettiğim ilişki, klasik anlayışın çok daha dışında. Hiçbir zaman evlenmiş, evinde oturan, evli kadınlardan beklenen şeyleri yapan, beş çaylarına giden, kocasının kölesi, toplumun oyuncağı, düzenin minik kuşu bir kadın olmayacağım. Eğer olursam, o gün beni vursunlar... Sevabına... Belki bu kafayla, bu alemde sizin 'evde kalmış kadın' tabir ettiğiniz kadın grubuna gireceğim ama ben böyleyim.
CANLI YAYIN