“Kamerayla İzdivaç”a Seyirci Ödülü

GİRİŞ TARİHİ:  10.08.2010, 11:16 GÜNCELLEME TARİHİ:  10 Ağustos 2010 Salı, 11:18

Yönetmenliğini Doğa Kılcıoğlu'nun yaptığı “Kamerayla İzdivaç” belgeseli Kosova'dan Seyirci Ödülü'yle döndü. Prizren kentinde düzenlenen festivalde Türkiye'den gelen belgeseller büyük ilgi gördü.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen DokuFest Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali'nde "Kamerayla İzdivaç", Seyirci Ödülü'ne değer bulundu. Yönetmenliği Doğa Kılcıoğlu yapımı Delice Film tarafından gerçekleştirilen film, "Esra Erol'da Evlen Benimle" adlı evlilik programının perde arkasını ve televizyon dünyasının bilinmedik çehresini yansıtıyor.

Kosova'nın Prizren kentinde düzenlenen ve bu sene 37 ülkeden 156 filmin gösterildiği DokuFest'te, Türkiye'den gelen belgeseller büyük ilgi gördü. Kısa bir süre önce Saraybosna Film Festivali'nde de yarışan ve DokuFest'te Balkan Filmleri kategorisinde Seyirci Ödülü'nü kazanan "Kamerayla İzdivaç"ın dışında, Prizren'de "Documentarist@DokuFest" başlığı altında Türkiye'den altı film gösterildi. Geçen yılki En İyi Balkan Ödülü'nün sahibi olan Emel Çelebi ise festivale jüri üyesi olarak katıldı.

Festivalde En İyi Balkan Belgeseli ödülünü, bu sene Documentarist'te de gösterilen "Ion B'nin Gözünden Dünya" (The World According to Ion B.) alırken, "Tobacco Girl" ve "1717 Kilometers of Summer 2009" adlı filmler En İyi Yeni Yönetmen ödülünü paylaştı. Uluslararası Yarışma'da uzun belgesel dalında İtalyan yapımı "La Bocca Del Lupo", kısa belgesel dalında ise Danimarka filmi "Albert's Winter" ödülün sahibi oldu.
CANLI YAYIN