'Tatlı Sert' sezonu açıyor

GİRİŞ TARİHİ:  23.08.2010, 10:01 GÜNCELLEME TARİHİ:  23 Ağustos 2010 Pazartesi, 10:01

Kayıpları arayan, muhtaçlara yardım eli uzatan, çözülmemiş cinayetleri masaya yatıran program 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' yeni yayın dönemine başlıyor. Müge Anlı "Bu program hepimizin. Biz kocaman bir aileyiz" diyor

atv'nin ilgiyle izlenen sabah kuşağı programlarından biri olan 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' yeni sezonu bugün açıyor. Yaz döneminde de boş durmayıp mahkemesi devam eden olaylarla ilgili çekimler yaptıklarını belirten Müge Anlı, "Tatlı Sert hepimizin programı... Bebek bulan da, evlatlarının elinden tutup kocasının şiddetinden kaçan da bana geliyor" diyor.

YAZIN BOŞ DURMADIK
'Tatlı Sert' izleyicilerini bu sezon neler bekliyor?

Programım "Yenilik yapalım, sürprizler olsun" gibi bir konsept içermiyor. İzlenilen her şey günü gününe ülkemde yaşananlar... Program başlamadan önce 'Hayat yardımlaşmaktır' sloganıyla hazırladığımız yardım TIR'ı yola çıktı. Mahkemesi devam eden haberlerimizle ilgili yaz boyunca çekimlerimizi sürdürdük. Özellikle Çorlu'daki Dilber Fırtına davasında yaşananları görmeniz gerek.

Birçok olayı aydınlattınız, çok sayıda ödül aldınız. Bu başarınızı neye bağlıyorsunuz?
İzleyicim ve ben kocaman bir aileyiz. Bu büyük aile, yaşananlara duyarsız kalmıyor. Ortaya çıkan -ki, siz buna, teşekkür ederim, başarı diyorsunuz- sinerjinin sonucudur. Bu program benim değil bizim... Ayrıca yanımda çalışan pırıl pırıl bir ekibim var.

İşleyeceğiniz konulara nasıl karar veriyorsunuz?
Güncel konuları tercih ediyoruz. Özellikle faili meçhul cinayetlerde görgü şahitlerinin belleklerinin taze olması çözümü hızlandırıyor. Yakınlarını arayanlar ise daha çok programa kendiliklerinden geliyorlar. Çünkü aramızda böyle bir samimiyet var.

Yayın öncesi sürprizlerle sık sık karşılaşıyorsunuz sanırım, değil mi?

Evet... Bebek bulan da bana getiriyor, evlatlarının elinden tutup kocasının şiddetinden kaçan da geliyor. Kaç kez, sabah programa geldiğimde stüdyo kapısında eşyalarıyla bekleyen insanlarla karşılaştım. Yaşananlar acı ama çıkış yolu bulmak için, tıpkı bir kız kardeşe gelir gibi hesapsızca bana gelinmesi çok mutluluk verici...

İŞİM MUTLU EDİYOR
Toplumsal yaralara değiniyor, insan odaklı sorunları işliyorsunuz. Bu tarz programlar yapmak istemenizin nedeni nedir?

Üç yıldır sanki televizyon programı yapmıyorum da bir yardım derneğinin başındayım, orada yaşananlar televizyonda da yayınlanıyor gibi hissediyorum. Evet, türlü türlü program yapabilirim ama kaç tanesi insana aynı zamanda mutluluk verir? O da ayrı bir konu...

İnsanlar programınıza çok güveniyor. Bu güven size nasıl bir sorumluluk getiriyor?
Göründüğüm gibi biriyim. Hayatımı, birileri bana güveniyor diye değiştirmedim. Değiştirmeye gerek duysaydım, güvenilir biri olmazdım.

YALAN SÖYLEYEN KİŞİYİ MİMİKLERİ ELE VERİYOR
Programa çıkan kişilerin doğruyu söyleyip söylemediğini nasıl anlıyorsunuz?

Yalan söylemek o kadar kolay değil aslında... Bir yerden çözülüyorlar. Ayrıca kişi yalan söylediğinde, hiç farkında olmadan bir mimik ya da el hareketi yapıyor. Bir de hayatın doğal akışı var. Bunun aksine inanmak pek de mümkün değil.
CANLI YAYIN