Kalbi başkasında olanı istemem

GİRİŞ TARİHİ:  25.08.2010, 09:45 GÜNCELLEME TARİHİ:  25 Ağustos 2010 Çarşamba, 09:45

atv'de yayınlanan 'Kapalıçarşı' dizisinde 'Diyar'a aşık olan 'Fırat'la evlenen 'Elif' karakterini canlandıran Mine Tugay: Gerçek hayatımda bu dizideki gibi bir olayı kesinlikle yaşamak istemezdim

Mine Tugay, atv'nin ilgiyle izlenen 'Kapalıçarşı' dizisine geçtiğimiz sezonun son bölümlerinde dahil oldu. ''Diyar'a aşık olan Fırat'ın zorunlu evlilik yaptığı 'Elif' karakterini canlandıran güzel oyuncu, "Severek oynuyorum" dediği karakterini ve diziyi GÜNAYDIN'a anlattı.

Geçtiğimiz sezon 'Kapalıçarşı' dizisine Elif karakteriyle dahil oldunuz. Başlamış bir projeye sonradan dahil olmak size ne hissettirdi?
Sevdiğiniz, kaliteli bir işe dahil olmak harika bir duygu. Çizgisini, dokusunu biliyorsunuz. Hikayesini keyifle izliyorsunuz ve o öyküye yepyeni bir renk olarak dahil oluyorsunuz.

EKİP ÇOK SAMİMİ
'Kapalıçarşı'ya sonradan giren bütün oyuncular bu ekibin aile gibi olduğunu söylüyor. Sizce bunu sağlayan nedir?

Bence ekibimizin samimiyeti ve herkesin işine olan saygısı. Her konuda hoşgörülü ve anlayışlı oluşu. Zaten bu kadar sağlam temeller olunca da aile duygusunu hissetmemek ve yaşamamak imkansız.

'Elif' rolünde sizi etkileyen ne oldu?
Daha önce oynadığım hiçbir karaktere benzemiyor oluşu beni çok etkiledi.

'Elif'in içinde bulunduğu durumu düşününce "Ben olsaydım 'Elif' gibi yapardım" diyor musunuz?
'Elif'in yaşadıklarını yaşamak istemezdim. Ben 'Elif'in çaresizliğinden doğan davranış biçimlerini sevmiyorum. Çocuğunu ve arkadaşını kaybetmemek için kırıcı ve anlayışsız olabiliyor. En yakın ve tek gerçek arkadaşını da en ihtiyacı olduğu zamanda kendisinden uzaklaştırıyor. 'Elif'in sağlıklı düşünmeye ihtiyacı var.

Sizce 'Elif'in evlenmek istemesinin nedeni sadece çocuğu mu yoksa altında 'Fırat'a olan aşkı da yatıyor mu?
Evlilik konusunda ısrarcı olmadı 'Elif' aslında. Bu konuda arkadaşı da ona destek oldu. Yol arkadaşı onlar. Birlikte okumuşlar, yaşamışlar, paylaşmışlar. Yedikleri içtikleri ayrı gitmemiş. Ve 'Fırat' da en yakın iki arkadaşının dünyaya getirdiği bir bebeği korumak için avukatın onlara sunduğu tek çareyi uyguluyor. Fakat sonrasında 'Elif' duygularına hakim olamadı.

YALNIZ YAPAMIYOR
'Elif' kocasının en yakın arkadaşına aşık oluyor. Hatta üniversite dönemini aynı evde geçirmişler. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben bu aşkı 'Elif'in yalnızlığının, kocasını kaybetmesinin ve doğal olarak duygusal dalgalanmalarının getirisi olarak görüyorum. 'Elif' yalnız yapamayan bir kadın. 'Fırat'a aşık olduğunu sanıyor. Bunu söylemekten çekinmiyor, çünkü arkadaşken duygularını engelleme gibi bir derdi olmamış. 'Elif' dengeleri kurarken zorlanıyor. İşi çok zor.
CANLI YAYIN