Hem 'Yasemin'in hem Nurgül'ün modacısı

GİRİŞ TARİHİ:  18.12.2010, 11:10 GÜNCELLEME TARİHİ:  18 Aralık 2010 Cumartesi, 11:12

Bağzıbağlı markasının genç kuşak temsilcisi Raşit Bağzıbağlı, elbiselerinde kullandığı muhteşem kumaşlarla ve ünlülerin modacısı olmasıyla tanınıyor.

Bağzıbağlı markasının genç kuşak temsilcisi Raşit Bağzıbağlı, elbiselerinde kullandığı muhteşem kumaşlarla ve ünlülerin modacısı olmasıyla tanınıyor. 1950'lerden beri kumaşçılık yapan Bağzıbağlı Ailesi'nin bu konudaki uzmanlığını bir miras olarak iyi değerlendiren Raşit Bağzıbağlı, haute couture markası B. Rushh'ın birbirinden gösterişli ebiselerini Meltem Cumbul, Nil Karaibrahimgil, Tuğba Özay, Tuğba Büyüküstün hatta Paris Hilton gibi ünlülere giydiriyor.

Birçok filmin galasında da modacının hazırladığı kostümleri giyen güzel oyuncu, son olarak dizisindeki kıyafetleri tasarlaması için Bağzıbağlı'ya teklif götürmüş.

'Aşk ve Ceza' dizisinde 'Yasemin' adlı başarılı bir reklamcıyı canlandıran Yeşilçay; dizideki göz alıcı görüntüsünde genç tasarımcının kıyafetlerinin büyük bir etkisi olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

ARTIK PROVAYA GEREK YOK
Bağzıbağlı, Nurgül Yeşilçay'la ilk tanıştığında elektriğine, doğallığına, dişiliğine ve zekasına hayran kalmış. Ünlü oyuncu ise başta Bağzıbağlı'nın tasarımları konusunda fikir sahibi değilmiş ancak tasarımcının showroom'unu ziyaret ettikten sonra ondan bir daha kopamamış.

Bağzıbağlı, Yeşilçay'la artık hiç prova yapmadıklarını, oyuncunun vücudunu ezbere bildiği için kıyafetleri üzerine ölçü almadan oturttuğunu söylüyor.

Yeşilçay'ın ekranda görünenden çok daha zayıf olduğunu söyleyen tasarımcı, özellikle de belinin çok ince olduğunu, ona elbise hazırlarken özellikle bu özelliğini ön plana çıkartmayı sevdiğini belirtiyor.

Raşit Bağzıbağlı'ya göre Yeşilçay'a en çok yakışan renkler; kırmızı, petrol mavisi, yeşil, fuşya ve pembe. Ona yaptığı giysilerde bu renkleri tercih ediyor.

NURGÜL ÖNÜMÜ AÇTI
Bağzıbağlı, Yeşilçay mini giymeyi çok sevmesine rağmen, dizideki karakteri 'Yasemin' ciddi bir iş kadını olduğu için, ona yaptığı kıyafetlerde seksapeli fazla ortaya çıkartmamaya çalıştığını söylüyor.

Yeşilçay'ın dizideki iş elbiseleri, Raşit Bağzıbağlı etiketiyle Levent ve Ankara'daki Derviş Bağzıbağlı butiklerinde satılıyor.

Bağzıbağlı, dizide bir işkadınını canlandıran Nurgül Yeşilçay'dan aldığı teklifi hemen kabul etmiş. "Tam da iş kıyafetleri koleksiyonu yapmak istediğim dönemde Nurgül, benim yeni tasarımlarımı giyerek bu konuda önümü açtı. Dizide giydiği elbiseleri her vitrine koyuşumuzda anında satıldığına defalarca şahit oldum" diyor. Bağzıbağlı, iş elbiselerinde ağırlıklı olarak krep kumaşı kullanmış.

Tasarımcı "Satılan parçanın yerine aynısını tekrar hazırlayıp satışa sunmuyorum. Giyen kadınların kendilerini özel hissetmesini istiyorum. Ürünler tükendiğinde yerine yeni elbiseler tasarlıyorum. Zayıf görünmekse tamamen dikiş tekniği, model ve kumaş bütünlüğüyle sağlanan bir sihir" diyor.




CANLI YAYIN