Paramı idare etmeyi hiç bilmem

GİRİŞ TARİHİ:  13.06.2011, 09:28 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Haziran 2011 Pazartesi, 09:29

'Babam Sağolsun' dizisinde para için çeşit çeşit oyunlar çeviren 'Fırıldak Taci' karakterini oynayan Necmi Yapıcı: Paramı idare etmeyi hiç bilmem. Kazandığımı sevdiklerimle harcarım

Melek Baykal ile Settar Tanrıöğen'in başrolde olduğu, atv'de yayınlanan 'Babam Sağolsun' dizinde 'Taci' karakterini canlandıran Necmi Yapıcı, en büyük hayalini açıkladı: "Yazdığım, yönettiğim, oynadığım bir sinema filmi yapmak!" Dizide, özellikle para konusunda 'fırıldak' bir tipleme çizen Yapıcı, özel hayatındaki para ile ilişkisini ise şöyle anlattı: "Ben eli açık biriyim, parayı yönetmeyi bilmem. Şu an bir evim var ama dikkatli para harcasaydım şu an üç evim olur, çatır çatır da kira alırdım. Bütün paramı DVD'lere, kitaplara ve sevdiğim insanlara harcıyorum. Böyle yaşamayı seviyorum. Sonuçta kimse parasını mezara götüremiyor."

DRAM ZOR GELMEZ
Sizi hep 'güldüren adam' olarak izliyoruz. Farklı bir rolde oynamak ister misiniz?
Tabii ki isterim; bu, her oyuncunun hayalidir. Sonuçta ben okulda her türlü rolü oynayabilecek bir eğitim aldım. Ben şu anda oyunculuğun zor olan kısmını yani komedi oyunculuğu yapıyorum. Dramatik işler bana o kadar zor gelmiyor.
"Güldürmek ağlatmaktan zordur" sözüne katılıyorsunuz yani...
Komedi oynayabilmek Allah vergisi bir şeydir. İçinde varsa komedyen olursun.
Rollerinize hazırlanırken nelere dikkat edersiniz?
Aslında ben role tamamen içgüdüsel olarak yaklaşırım. O anda o adam olurum. "Uzun süre hazırlandım" lafı bana komik gelir. Önce genel hatlarını düşünürüm. Senaryo elime geçince de ince işlerini hallederim. Son rötuşlar sette olur. En güzel şeyler prova sırasında sette çıkar.

TEDAVİ MERKEZİ VAR
Oyunculuk dışında bir işiniz de var değil mi?
Evet... İzmit'te psikolojik danışmanlık ve refleksoloji merkezi açtım. El ve ayaklardan sinir uçlarına yapılan bası yöntemiyle birçok hastalığı tedavi ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızı sağlığına kavuşturmak için çalışıyoruz.
Sizce bir oyuncunun başka bir işinin olması avantaj mı?
Biz çalıştığımız sürece para kazanıyoruz. Bazen bir- iki sene işsiz kalabiliyoruz. O yüzden ikinci bir işimizin olması daha güven verici olabilir. Ben zaman zaman çok sıkıntılı dönemler geçirdim.

'HAYIR' DEMEYİ ÖĞRENEMEDİM
Necmi Yapıcı set dışında nasıl bir insan?
Necmi Yapıcı; iyi bir insan olmaya gayret eden, kavgayı sevmeyen, şükretmeyi bilen, vefa duygusu olan, yalan konuşmayı sevmeyen, kimseden nefret etmeyen, evine ailesine bağlı, yumuşak yüzlü biridir. Çalışmayı çok sever, kolay kolay yorulmaz.
Sevmediğiniz yönleriniz var mı?
Eskiden çok çabuk kırılırdım ve bu yönümü sevmezdim. Yaşam koçluğu eğitimi aldığım dönemde bu huylarımdan kurtuldum. Sadece gerektiği yerde "Hayır" demeyi öğrenemedim.

MUTLU AİLENİN FIRILDAK DAMADI
Settar Tanrıöğen ve Melek Baykal'ın başrolde yer aldığı 'Babam Sağolsun" dizisi, atv'nin beğenilen projeleri arasında yer alıyor. Dört çocuklu bir aile etrafında dönen olaylar zincirine 'damat Taci'nin de önemli katkıları oluyor.

CANLI YAYIN