"Kalbim Seni Seçti" bu akşam başlıyor

GİRİŞ TARİHİ:  23.06.2011, 14:13 GÜNCELLEME TARİHİ:  23 Haziran 2011 Perşembe, 14:14

atv ekranlarında bugün başlayacak 'Kalbim Seni Seçti'nin başrol oyuncusu Sermiyan Midyat: Oynadığım rollerin aksine, maço bir erkek değilim. Mahallede tespih sallamaya, sigara içmeye özendiğimiz dönemler oldu. Ama âşık olduğumda ağlamaktan asla utanmadım

atv'nin merakla beklenen dizisi 'Kalbim Seni Seçti' bu akşam ilk bölümüyle ekrana geliyor. Dizide, 'Ömer Asaf' rolünü, başarılı oyuncu Sermiyan Midyat canlandırıyor. Ekranseverlerin 'Sıla'daki kötü adam 'Berzan' olarak tanıdıkları Midyat, bu dizide eski bir gitaristi canlandırıyor...

Uzun bir aradan sonra 'Kalbim Seni Seçti'yle dizi setlerine geri döndünüz. Heyecanlı mısınız?
En son 'Hanımeli Sokağı' vardı, neredeyse bir yıl oldu. Ama o diziyi de 7'nci bölümde bıraktım. Ondan önce de atv'deki 'Sıla'da oynuyordum. Neredeyse üç yıl oldu. Setleri çok özlemişim.

Yeni dizideki rolünüzden bahseder misiniz?
Dizide iç içe öyküler yumağı var diyebilirim. Seyirci her beş dakikada bir, büyük olayla karşılacak. Gerçekten çok şaşırtıcı şeyler olacak. Benim canlandırdığım Ömer Asaf adlı karakter, 17 yaşlarındayken Handan diye bir kızı sever, ondan bir çocuğu olur. Fakat bu çocuk bir gün kaybolur. Handan (Ebru Cündübeyoğlu) kliniğe gönderilir. Ömer Asaf da başka bir kadınla evlenir.

ALBÜM HEVESİM YOK
Ömer Asaf karakteri eski müzisyen galiba...
Evet, eski bir gitarist... Ben de diziden cesaret alarak bir şarkı yaptım. Belki şarkımız bu dizide ekranlara gelecek. Bu arada rolüm için de 4.5 ay kadar gitar dersi aldım.

Şarkı sözleri yazdığınızı ve çok beğenildiğini biliyoruz. Albüm çıkarmayı düşündünüz mü?
Sözlerini yazdığım 'Limon Çiçekleri ve 'Kalp Yarası' adlı iki şarkım var. Ben de beklemiyordum bu kadar çok beğenileceklerini... Ama albüm yapmak gibi bir hevesim yok.

Kendi sesinizi beğeniyor musunuz?
Güzel, çirkin ses diye bir şey yok. Herkes şarkı söyleyebilir. Bu kimsenin tekelinde değil. Öyle 5 oktav sesim yok. İsimleri lazım değil, bugün öyle insanlar şarkıcılık yapıyor ki...

MAHALLEDE BÜYÜDÜM
'Kalp Yarası' şarkısı maço bir erkeğin hikayesini anlatıyor. Siz de maço musunuz?
Ben o kadar maço bir adam değilim. Şarkı da aslında bir maçonun yıkılışını anlatıyor. Ankara'da, mahalle ortamında büyüdüm. Tespih sallamaya, sigara içmeye özendiğimiz dönemlerimiz oldu. Pek çok arkadaşım taksici ve minibüs şoförüydü. Onlar âşık olurdu; ağlamaktan utanırlardı. Gizli gizli ağlarlardı. Ben utanmazdım.

Ne tarz müzik dinlersiniz?
Her türlü müziği dinlerim ama arabesk dinlemem! Damar şarkılardan haz etmiyorum. Dinleyince kötü oluyorum, ağlıyorum. Korku filmi de izlemem; korkuyorum.

Sezen Aksu ile aranızda aşk söylentileri çıktı... Nedir işin gerçeği, anlatır mısınız?
Ben 'Sıla' dizisinde oynarken, sete ziyarete geldi Sezen Aksu... Yönetmenimiz Gül Oğuz'la arkadaşlıkları var. Aktör olarak beni beğendiğini söyledi. Şarkı yazma yeteneğimi sezdi. Aşk söylentilerini, o haberleri yazanlara sormak lazım.

2.5 YILLIK İLİŞKİM VAR
Aşk bir kere mi yaşanır?
Aşk doğumdan ölüme kadar olan bir duygudur. Neşet Ertaş'ın türküsünde vardı; 'Aşk biterse yorulur insan. Aşk bittiği gün bitersin." Buna her aşk dahil.

Hayatınızda biri var mı?
"Evet 2.5 yıldır yönetmen Ebru Yalçın ile birlikteyiz.

KARİYER PLANIM YOK
Oyunculukta sınırlarınız var mıdır?
Kendimi zorlayıp çıtayı yükseltmek, farklı şeyler yapmak istiyorum ama kariyer planlaması, bence dünyanın en salak şeyi. Kariyer, 21'inci yüzyıl icadıdır. 20 yıl önce kimse kariyerini planlamıyordu. O dönemdeki sanatçılar şimdikilerden çok daha saygıdeğer insanlardı. Ben kendimi zorlamayı seviyorum.

BELEDİYE BAŞKANI OLAN NİNEMİ FİLM YAPACAĞIM
'Ay Lav Yu' adlı filminiz çok ses getirdi, ödüller aldı. Var mı yeni sinema projeniz?
Babaannemin hayatını yazıyorum şu anda. Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanlarındandır kendisi... Hikaye 1957 yılında geçiyor. Okuma-yazma bilmeden, politikadan anlamadan Mardin-Midyat Belediye Başkanı oluyor ve üç yıl işini sürdürüyor. Sonra, 1960 yılında darbe ile görevden ayrılıyor. Çok entresan bir karakter. Bu arada 'Ay Lav Yu' filminin ikincisini de çekebilirim. Önümüzdeki yaz bu iki projeden birini hayata geçireceğim.

Mardin-Midyat dediniz... Kökenleriniz orada mı?
"Evet. Benim dedem, aynı zamanlarda olmamak üzere dört farklı kadınla evlenmiş. Kendisi Şimikan Aşireti'nin başı... Ama hiçbiri ile evli kalmamış.

Aşiret, ağalık, dört kadınla evlenme... Şimde baktığınızda tuhaf gelmiyor mu bunlar size?
Benim için asla söz konusu değil. Bu çok ciddi bir konu. Bizim aşiret, toprak ağası değil. Ailenin tamamı üniversite mezunu. Bazı şeyleri yerine göre değerlendirmek lazım.

CANLI YAYIN