Cesetlerle konuşan polis: 'Kurşun Bilal'

GİRİŞ TARİHİ:  25.07.2011, 10:22 GÜNCELLEME TARİHİ:  25 Temmuz 2011 Pazartesi, 10:22

atv'nin 'Kurşun Bilal'i Gökhan Mumcu; başrolünü üstlendiği dizinin, klasik polisiyelerden çok farklı olduğunu söylüyor.

atv'nin 'Kurşun Bilal'i Gökhan Mumcu; başrolünü üstlendiği dizinin, klasik polisiyelerden çok farklı olduğunu söylüyor. Mumcu: "Bizim dizinin mistik bir havası var... Bir cesedin canlanması, polisle konuşması... Bunlar, karakterin beynindeki kurşundan aldığı mistik güçler sayesinde gerçekleşiyor"

atv'nin yeni polisiyesi 'Kurşun Bilal'in başrol oyuncusu Gökhan Mumcu, dizinin gizemli noktalarını Aktüel dergisinden Arda Uskan'la konuştu. Mumcu, 'Kurşun Bilal'in mistik bir havasının olduğunu belirtti.
Türk dizi tarihinde rastlanmayan bir şey oldu ve daha birinci bölümde başrol değişti, yerini siz aldınız? Neden ve nasıl oldu bu?
Birinci bölüm Arda Kural'la çekilmişti. Ama daha sonra Arda ile yapımcı ve yönetmen anlaşamamış. İlk bölümden sonra Arda ayrılınca benimle kontak kurdular.

Adamın rolünü elinden almış gibi olmuşsunuz!
Yok canım, Arda benim zaten çok yakın arkadaşım. Telefon ettim, kimsenin kalbinin kırılmasını istemem. O da çok sevindi rolü benim oynayacağıma...

İlk bölümde Arda Kural var... Sonra bir bakıyoruz ikinci bölümde Bilal siz oluyorsunuz? Ameliyatla yüz mü değiştiriyor Arda?
Hayır, yok öyle klasik numaralar. Yönetmenimiz Hasan Karacadağ çok zeki. Her türlü değişikliğe hazırlamış kendini. Başrol oyuncusunun olamayacağı durumlar için bir 'B' planı yapmış kafasında. Bazı ek sahneler çekmiş.

İlk bölüm çekilmiş bitmiş. Peki sizi nasıl koyacaklardı diziye?
İlk bölümde hep Arda var. Ama bölüm benimle başladı. Aynanın karşısında, görüntüme bakıp diyorum ki; "Bu bensem yerde yatan kim?" Yerde yatan Arda... Arda'ya bakıyorum... Meğer ben hep benmişim de kendimi Arda gibi görüyormuşum.

Yani ikiniz aynı adamsınız, yalnız siz biraz kafayı yemişsiniz!
İkisi de Bilal. 'Fight Club diye bir film vardı hatırlarsan, biraz onun gibi bir şey... Kurşunun beyne girmesiyle 'beyin yüz tanıma lobunu' devre dışı bırakıyormuş. Yüz körlüğü denen bir hastalıkmış bu.

Şükür ki, 'Ezel' gibi yüz değiştirme ameliyatı değil. Bayardı izleyiciyi...
Yok değil. Dediğim gibi yüz körlüğü hastalığı. İlerleyen bölümlerdeilginç gelişmeler oluyor. Bu beynindeki kurşun Bilal'e bazı güçler veriyor filan...

HİÇ İŞLENMEMİŞ BİR HİKAYE
Behzat Ç., Karakol... Kurşun Bilal'in diğerlerinden farkı ne?
'Kurşun Bilal, klasik bir polisiyeden farklı. Daha çok mistik bir havası var... Bir cesedin canlanması, polisle konuşması... Bunlar, karakterin beynindeki kurşundan aldığı mistik güçler sayesinde.

Gaipten haber almak gibi mi?
Biraz. Kurşun Bilal olaylara farklı yaklaşacak. Şimdiye kadar yapılmamış bir hikaye.

EŞİM KLASİK MÜZİK SANATÇISI
Kızlarla aranız nasıl?
Evliyim artık... Çok yakın zamanda evlendim.

Eşinizi tanıyor muyuz?
O, klasik müzik sanatçısı; Ceren Aksen... Borusan Filarmoni orkestrasında keman çalıyor. Uzun süredir ilişkimiz vardı. Bir ay önce nikah yaptık, Bodrum'da. Sonra bir telefon geldi, "Acil bir durum var, sete gelir misin?" diye... Eşimle birlikte geldik. Baktım, Arda ayrılmış, çekimler durmuş ve yaklaşık 120 kişi bekliyor... Arda'yı aradım... Böylece başladım işte...

MASUM BİR ÖPÜŞMEYDİ
İki sinema filmi yaptınız; Hindistan ortak yapımı 'Miras' ve 'Mahpeyker'... Özellikle 'Mahpeyker'in çok tartışması yapıldı. Sizin oynadığınız I. Ahmet'in, Kösem'le sevişme sahnesi var diye ortalık birbirine girmişti...
Valla ben hiçbir şey anlamadım. Öyle bir sevişme sahnesi filan da yok. Masum bir öpüşme sahnesiydi...

ALMANCI AİLENİN ÇOCUĞUYUM
Almanya'da doğmuşsunuz...
Sekiz yaşında Türkiye'ye döndük... Almancı ailenin çocuğuyum yani...

Kültür şoku yaşayacak kadar büyük değilmişsiniz ama bazı ülke gerçekleri şaşırtmıştır sizi... Nelerdi onlar?
Almanya'da, okuldayken ciddi sorunlar yaşıyordum. 1981-82 yıllarıydı. Türk'üm diye bir dışlanma durumu vardı. Okuldaki tek Türk bendim. Birinci sınıftaydım, çocuklar üzerime saldırdı, hastanelik oldum. "Almanya iyi bir yer, refah içindeyiz, ne güzel" diyemedik. Ve rahmetli babam aldı getirdi bizi Malatya'ya...

"Yaşasın vatanımdayım" durumu olmuştur.
Evet düşünsene, kendi vatanındasın. Ama hemen hemen hiç Türkçe bilmiyordum. Sonra İzmir'e taşındık...

FOTOMODEL OLDUM
Reklamlarda oynamaya başlamanız nasıl oldu?
Üniversitede okuyordum. Ek iş olsun diye fotomodelliğe başladım. Öyle refah içinde büyümedim. Babamı kaybettikten sonra annem; kız kardeşimle bana bakmaya başladı. Okul bitti, İzmir'de yapacak hiçbir şey yok. Kız kardeşimle, oyunculuk yapabiliriz diye İstanbul'a geldik.

CANLI YAYIN