“SON” cesaret gerektiren bir iş…

GİRİŞ TARİHİ:  02.03.2012, 18:02 GÜNCELLEME TARİHİ:  02 Mart 2012 Cuma, 18:03

SON dizisinin senaristi Berkun Oya, Yeni Aktüel dergisine diziyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pazartesi günlerinin yeni fenomeni haline gelen SON dizisinin senaristi Berkun Oya, Yeni Aktüel dergisine diziyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.


• SON'un hikayesi bana ait. Aslında bu benim sinema filmi olması için hazırladığım bir senaryoydu. Kerem Çatay da bunu 25 bölümlük bir dizi yapma teklifinde bulundu. 25 bölüm olması, yani başlayacak ve bitecek olması, bir de sağdan soldan eşin dostun "hadi yap canım" yaklaşımı derken kendimi bu uykusuzluğun içinde buldum.

• SON, film olsa bu kadar çetrefilli ve sofistike kanallardan ilerlemezdi. 25 bölüm diyoruz ama bu hiç kısa bir süre değil. Orada biraz öncelikler meselesi geliyor ortaya. Altı dakika kimsenin bir şey yapmadan boş boş birbirine baktığı, bir takım kadınların yatakta embriyo pozisyonunda, müzik altında uzun süre durdukları bir diziden ne kadar uzak olursak, o kadar huzurlu ve mutlu olacağımız düşüncesi ile yola çıktım.

• Benim açımdan hikayedeki bütün bu sofistike, birbirine bağlanan ve karışık kurgu çok cazip. Ama bu seyirciye lezzetli ve takip edilebilir bir şekilde geçtiği takdirde cazip. Seyircinin bundan zevk alması için anlaması ve bizimle birlikte hareket etmesi gerekiyor.

• Gerçekten zor bir yola girildi. Yönetmeni, senaristi, oyuncusu, yapımcısı ve setçisi hepsi çok riskli ve cesaret gerektiren bir işin içindeler. İlk bölüm yayınlandığında zaten ilk üç bölüm çekilmişti. Dönüşü yoktu yani.

• Dizinin olumlu etkisini seyirciden almaya başladık bile. Beşinci bölümden sonra seyirci, "neyin nereye bağlanacağını anlamak bize iyi geldi" demeye başladı.

• SON, hiçbir zaman çekirdek çıtlatıp, mutfağa gidip gelip izlenecek bir dizi olmayacak.
CANLI YAYIN