Türk kadınlarının ruhu hasarlı

GİRİŞ TARİHİ:  03.03.2012, 15:18 GÜNCELLEME TARİHİ:  03 Mart 2012 Cumartesi, 15:22

Yeniden başlamak gelecek. Kadının Sesi, bir çığlık, bir haykırış, yardım isteme programıydı. Yeniden Başlayalım ise cesaretle ileri doğru adım atan insanların programı olacak...

Kim ne derse desin, Serap Ezgü, Kadının Sesi programı ile bir dönemi başlatan kişidir. Yıllarca kadınların 'Orada bizi duyacak birileri var mı?' haykırışlarını ekrana taşıdı. Şiddetin boyutunu görmemizi sağladı. Hakikati gösterdiği ve rahatsız ettiği için kimileri onu sevdi, kimileri ondan nefret etti. Şimdi yine aynı cesaretle ekrana dönüyor. Bu kez yeni başlangıçlara cesaret edebilen, dibe vurmuş insanları ekrana taşıyacak. Kendi hayatında da yeni başlangıçlar yaptığı bu dönemde atv'de her gün Yeniden Başlayalım adlı programla ekranda olacak. Bir kadının, sadece erkeğin soyadıyla var olduğunu düşünenlere rağmen, 30 yıl sonra yeni bir Serap, Serap Paköz olarak "Ben varım," diyecek. Çünkü bir kadın her şeydir, bir soy ad yanında hiçbir şey...

- Serap Ezgü deyince Kadının Sesi programı geliyor hemen akla. Kadınların ilk haykırışlarını ekrana siz taşımıştınız. Serap Paköz deyince akla ne gelecek bundan sonra?
- Yeniden başlamak gelecek. Kadının Sesi, bir çığlık, bir haykırış, yardım isteme programıydı. Yeniden Başlayalım ise cesaretle ileri doğru adım atan insanların programı olacak. Her insan ikinci, üçüncü, dördüncü şansı hak etmeli! Başlarına ne gelmiş olursa olsun. Yeniden başlamak isteyenlere hep birlikte yargılamadan 'Haydi,' diyeceğiz. Kendi hayatıma da baktığımda bir sürü olay yaşadım. Evet, insan her defasında yeniden başlayabilir ve yeni bir şansı hak eder. Mesleğimde 30. yılım bitti. Bunun içine çocuk sığmış, kariyer sığmış, evlilik, programlar, TRT, sonra özel televizyonlar... 30 koca sene! İlk başladığım gün bir bana 'Sana 30 sene sonra şöyle bir program vereceğiz, şimdiden hazırlığını yap,' deseydi; ben '30 sene nasıl geçer?' derdim.
Şaka gibi.
- Yeni bir hayat için değişebilmeyi de göze almak gerekli değil midir?
- Programımız, değişmeyi göze alanlara, en azından bunun için bir çaba gösterenlere açık. Onları yargılamayacağız. 'Kendin ettin, kendin buldun,' demeyeceğiz. Bu insanlar fuhuş batağında olabilir, uyuşturucu batağında olabilir, şiddet görmüş, evden kaçmış, sokakta yaşıyor olabilir... Çok iyi eğitim görmüş ama yıllardır işsiz geziyor olabilir, yıllarca kendine ait hissetmediği bir bedenle yaşamış, cinsiyet değiştirmek istiyor olabilir, hepsine el uzatabilecek gücümüz var.
- Bu insanlar size nasıl ulaşacak?

- Üç hafta önce ilk tanıtımımız döndü, toplantı halindeydik, televizyon açık. 'Aaa tanıtım döndü,' dedik. 30 saniye sonra elefonlar çalmaya başladı. O kadar çok yeniden başlamak arzusu içinde olan insan var ki... Biz onlara cesaret vereceğiz, kılavuzluk yapacağız. Bu bir para yardımı değil, erzak yardımı değil, bağış programı değil. Tamamen 'Yeniden başlamak istiyorum,' diyene biraz cesaret verecek, bir ivme yaratacak, kadına-erkeğe, herkese açık bir program. Bize başvuran insanlar eğer işsizse, onları yönlendirdiğimiz kurslarda bir meslek edinmeyi göze alacak. Psikolojik yardım alacak; sağlık sorunları varsa, onu çözeceğiz, çok sayıda sağlık kuruluşu, iş adamı, sivil toplum örgütlerini arkamıza alacağımızı düşünüyorum.

''Yeniden Başlayalım'' 5 Mart Pazartesi'den itibaren hafta içi hergün atv ekranlarında olacak!

TULUHAN TEKELİOĞLU'NUN HABERİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

CANLI YAYIN