Helin ve Nur kötü insanlar değiller aslında!

GİRİŞ TARİHİ:  30.03.2012, 11:28 GÜNCELLEME TARİHİ:  30 Mart 2012 Cuma, 11:33

Elele dergisi, dizilerin 'kötü' kadınlarını "biz onları kötü sanmıştık!" başlıklı bir yazıda bir araya toplamış. atv'nin sevilen dizilerinden Al Yazmalım'ın Helin'i Gözde Kansu ve Uçurum'un Nur'u Esra Ronabar da bu 'kötü kadınlar' toplamı içindeki yerlerini almış...

Elele dergisi, dizilerin 'kötü' kadınlarını "biz onları kötü sanmıştık!" başlıklı bir yazıda bir araya toplamış. atv'nin sevilen dizilerinden Al Yazmalım'ın Helin'i Gözde Kansu ve Uçurum'un Nur'u Esra Ronabar da bu 'kötü kadınlar' toplamı içindeki yerlerini almış...

Gözde Kansu: "Helin benim hem uzaktan hem de yakından akrabam"

Aşıkların arasına giren bir kadın Helin... Pek sevilmiyor bu yüzden. Biraz Al Yazmalım dizisinde canlandırdığınız karakterin özelliklerinden bahsedebilir misiniz?
Helin sorunlu bir çocukluk geçirmiş. Kız çocuklarının babalarıyla ilişkileri çok önemlidir, onlar için ilk aşk babalarıdır. Helin babasıyla sıkıntılar yaşamış, babası tarafından takdir görmek istemiş ama babasının hiçbir zaman gözüne girememiş. Bunun travmalarını yaşayan bir karakter. O yüzden hep uç noktaları sevmiş. Yüksek iniş çıkışları olmuş hayatta.

Karakter anlamında benzer ve zıt özellikleriniz var mı?
Helin benim hem uzaktan hem de yakından akrabam. Herkes gibi ben de istediğimi hayatıma almayı çok isterim. Ama bu konuda Helin kadar korkusuz ve her yolu mübah gören bir tip değilim. Helin hırslı, ben azimliyim. Hırsım kendime yöneliktir. O istediğini elde etmek için gözü kara davranır. Ben o kadar mantıksız davranamam.

Sokakta tepki alıyor musunuz?

Aslında ben Helin'e kötü karakter diye bakmıyorum. Her kötünün içinde iyi, her iyinin içinde kötü vardır. Hikayeye nereden baktığınıza bağlıdır. Şimdi kasabalı kızın gözünden bakıldığı için dizide Helin kötü bir duruş sergiliyor. O yüzden kızanlar, hatta "öl inşallah" diyenler bile var. Ama bir yandan da "Ya sen boşver İlyas'ı" diyenler var. Benim için de işin en keyifli tarafı bu. İki tarafın da ateşini yakabilmek.


O tepkileri alınca ne yapıyorsunuz?
Çok mutlu oluyorum, ne güzel inanmışlar diye.

Sizin hayatta yaptığınız en kötü şey ne?
Ben hep en kötü şeyi kendime yaparım. Bazen hayatımda sevdiğim insanları kendimden daha ön sıraya koyarak kendime kötülük ederim.

Sizin hayatta gördüğünüz en kötü davranış ne?
Ben hayattaki her şeyin yansıma olduğuna ve iki adım sonrasının hayrına inanırım.

Kendinizi en çok hangi konuda eleştirirsiniz?
Her konuda kendimi çok eleştiririm ve bu benim en sevmediğim özelliğim. Bir de biraz paranoyağım.

Hayattaki en büyük tutkunuz ve pişmanlığınız ne?
Yaşamak, işim, ailem, aşk, cinsellik. Bunlar benim için çok tutkulu mevzular. En büyük pişmanlıklarımı ise olaylara sakinleşmeden tepki verdiğim için yaşarım. Bazen keşke biraz daha bekleseydim diyorum.

Hayvanlarla aranız nasıl?
Küçüklüğümden beri çok iyi anlaşırım hayvanlarla. Çocukken aşılandı hayvan sevgisi bana. Küçükken farelerin arkasından "bunlar Mickey Mouse, seveceğim ben onları" diye koşmuşluğum bile var. Benim çocukluğum Seferihisar'da geçti. Eşekler, tavşanlar, keçilerle büyüdüm. Hepsini doğal ortamında sevdim, kucakladım. Ve bu yüzden tavsiyem, hayvanları doğal ortamlarında sevmeleri, onları rahat bırakmaları. Bir de evlerine evcil hayvan alacaklarsa barınaklardan almaları.

Esra Ronabar: "Şiddetli tepkiler alacağımı düşünüyordum"

"Uçurum" dizisindeki Nur'un biraz karakter özelliklerinden bahsedebilir misiniz?
Nur 16 yaşında bu işe başlamak zorunda bırakılmış. 16 yaşından itibaren arzu nesnesi olarak kullanılmış. Büyük bir vahşete uğramış, çok güçlü bir kadın. Genelde bu tip durumlar, bizim araştırdığımız kadarıyla ölümle sonuçlanıyor. Nur da, o çıkışsızlığını görünce kendine bir çıkış noktası yaratmış ve 'mama' olmuş. Ama onun çıkış noktası başka insanların çıkışsızlığına dönüşmüş. Bu anlamda bize çok değerli bir soru sordurtuyor Nur; "Hayattaki çıkış noktalarınız başkalarının çaresizliği üzerine kuruluysa bu gerçekten çıkış mıdır?"

Bu soruya siz ne cevap veriyorsunuz?
Elbette değildir. Bir kurtuluş olacaksa bu hep birlikte olur. Başkalarının çıkışsızlığı üzerine bir yaşam kurulabilir mi?

Sokakta tepki almaya başladınız mı?
Ben daha şiddetli ve kötü tepkiler alacağımı düşünüyordum ama insanlar genelde diziyi çok beğendi. Biz, bu dizide bir insanlık sorununa değiniyoruz. Türkiye insan ticaretinin önemli konumlarından biri. Birazcık bu konuda sosyal medyayı, insanları hareketlendirebilmek bizim için önemli. Sokakta insanlar "Gerçekten böyle şeyler oluyor mu?" diye soruyor.

Bugüne kadar yaptığınız en kötü şey nedir?
18 ay sigarayı bıraktıktan sonra tekrar başlamak.

Size yapılan en kötü şey ne peki?
Bana yapılan şeylerin çetelesini tutmuyorum. Unutmak daha rahatlatıcı. Çünkü unutmazsam yaşamıma devam edemem.

Hayatta yaptığınız en büyük iyilik ne?
Üniversitede kimya bölümünü üçüncü sınıfta bırakarak oyunculuk sınavlarına girmem ve hayatımı böyle devam ettirmek konusunda aileme karşı durmam, kendime yaptığım en büyük iyilik.

Peki, yoğun hayatınıza kısacık bir mola verseniz ne yaparsınız?
Çeşme'ye gidip yüzmek isterim.

Sizi yakınlarınız en çok neden eleştirir?
Sabırsızlığımdan ve çok duygusal olmamdan.

Siz kendinizi en çok ne için eleştirirsiniz?
Duygusal olduğum için. Çevremdeki olayların bende daha az tahribat yaratmasını isterdim. Midemin, başımın daha az ağrımasını isterdim. Biraz boş vermeyi becerebilmeyi isterdim. Gazeteyi açtıktan ve kapattıktan sonraki ruh halim aynı olsun isterdim. Bunları beceremiyorum.

Hayvanlara yapılan zulümlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Evrenin sahibiymişiz gibi davranmaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Sirklerde ve deneylerde kullanılan hayvanların durumuna gerçekten üzülüyorum. Eğer onlarla empati kurabilirsek her şey daha güzel olur.



CANLI YAYIN