"Tüm Erkekler Ev İşi ve Yemek Yapabilmeli!"

GİRİŞ TARİHİ:  11.12.2012, 10:30 GÜNCELLEME TARİHİ:  11 Aralık 2012 Salı, 10:32

Benim İçin Üzülme'nin Sinan'ı Çağlar Ertuğrul'dan samimi itiraflar: "Evimde yemek de yaparım, ev işi de... Bence her erkek kendine bakabilmeli ve yalnız kaldığında başka birine muhtaç olmamalı..."

Son dönemin yükselen isimlerinden Çağlar Ertuğrul, atv'nin sevilen dizisi 'Benim İçin Üzülme'de hem oyunculuğu, hem de yakışıklılığıyla dikkat çekiyor. Bu ay vizyona giren 'Dağ' filminde de başlıca rollerden birini canlandıran genç oyuncu, Amerikalı aktör Jake Gyllenhaal'e benzerliğiyle de hayran kitlesini günden güne artırıyor. Ertuğrul, Cosmopolitan dergisinden Elif Öksüz'e konuştu:
Üniversitede makine mühendisliği okudum. Tamamen ÖSS puanıma göre yaptım tercihimi. Bilimle ve teknolojiyle çok ilgiliydim ama bu meslekle alakalı çok bilgili değildim, yine de makine mühendisliği okuduğum için çok memnunum.

IRKÇI ROLLER OYNAMAM
Rol seçiminde, hikayenin neye hizmet ettiğine bakarım. Örneğin; ırkçılık ve nefret propagandası yapılan bir projede yer almam.
Sporu ve aktif yaşamayı çok severim. Onun dışında yemek ve ev işi de yaparım. Kadınlar zaten yapıyor ama bence her erkek de kendine bakabilmeli, yalnız kaldığında başkasına muhtaç olmamalı, aileler de oğullarını böyle yetiştirmeli.
'Dağ' filmini çekerken, doğa ve coğrafi şartlar yüzünden çok zorlandık. Her gün bu şartlarda vatani görevini yapan askerlerimiz, polislerimiz var. Ne askere gidenlerin, ne de yakınlarının içlerinin hiçbir zaman rahat olmayacağını düşünüyorum.

KAOSTAN KAÇIYORUM
'Benim İçin Üzülme'nin çekimleri Artvin'de devam ediyor. İstanbul'un kaotik ortamından kaçıp doğayla iç içe olmak beni çok rahatlatıyor ama sosyal açıdan zengin yerler değil maalesef. Tiyatroya, sinemaya ve konserlere gitmeyi özlüyorum.
Oyuncu olmak isteyenlere tavsiyem; hiçbir zaman öğrenmeyi ve disiplini elden bırakmamaları. Ben sadece sevdiğim işi yapmak istedim. Ömer Akgüllü ve Vahide Gördüm'ün bu işe bakış açıma büyük katkısı oldu. Şimdi de sette Ahmet Varlı ile oyunculuk üzerine çalışmalarımız devam ediyor.
Samimi insanlarla karşılaşınca konuşkan olurum. Onun dışında mesafeli biri olduğumu söylerler. En yakın olduğum insanlar, ailem dahil, çoğu kez ne hissettiğimi kestiremez. Herkese hak ettiği saygıyı gösteririm. Sadece gerektiği kadar samimi olurum.

EŞİ HER ZAMAN KADIN SEÇER
Kadınlar konusunda aslında ilk adımı çoğunlukla ben atarım ama ikinci adımı karşı tarafa bırakırım. Sonuçta eşi her zaman kadın seçer... Zaten Türkiye'de kadın olmak zor bir durum. Ben de onların canını daha fazla sıkacak davranışlarda bulunmam.
iki yıl su gibi geçti
Yaşadığım en uzun ilişki iki sene sürdü ama zaman su gibi geçti...
Şimdiye kadar bir kadından duyduğum en çarpıcı söz; "Seni seviyorum" idi.
Bence ilişkilerdeki tek amaç; beraber mutlu olmaktır ve kurallar mutluluğu engeller!
Uzun mesafeli ilişki yaşamak zordur ve karşılıklı özveri gerektirir. İlişkiyi pekiştirdiği durumlar ise ancak iki kişi buluştuğunda ortaya çıkabilir.

JAKE SEMPATİK BİRİ
Dışarıdan gördüğüm kadarıyla Jake Gyllenhaal çok sempatik biri. Ona benzetilmek hoşuma gitmiyor diyemem ama sadece tip olarak benziyoruz. Umarım onun gibi başarılı bir oyuncu olurum.

Jake Gyllenhaal, 'Brokeback Dağı'nda eşcinsel bir kovboyu oynamıştı. Önemli olan hikayenin genelinin etkileyici olması. Yoksa oyunculuğunu çok beğendiğim Sean Penn de 'Gizemli Nehir'de ağır abi, 'Milk'te ise eşcinsel bir karakteri canlandırmış ve iki Oscar kazanmıştı. Bir karakteri oynamak isteyip istememenize, o karakterin gücü karar vermeli.

(SABAH'la Günaydın, 11.12.2012)

CANLI YAYIN