“Hayata Bakışım Değişti!”

GİRİŞ TARİHİ:  14.12.2012, 10:16 GÜNCELLEME TARİHİ:  17 Aralık 2012 Pazartesi, 11:23

13 Aralık Perşembe gecesi yayınlanan bölümünde yine benzersiz anlar yaşandı. Yarışmacı Tuğçe Yiğitarslan yarışmayı kazandı. Ancak, yaşadığı vicdan azabı nedeniyle uzun saatler stüdyoyu terk edemedi. Rakibi Ömer Faruk Tipigil babacan tavırlarıyla “üzülme bu bir oyundu sen kazandın” diyerek teselli etti.

Güven Bana yarışması yeni bölümüyle 13 Aralık, Perşembe gecesi atv ekranlarındaydı.Renkli yarışmacılara ev sahipliği yapan programda Türk Sanat Müziği ezgileri de yankılandı.
Yarışmacılar Ömer Faruk Tipigil ve Tuğçe Yiğitarslan idi.62 yaşındaki Ömer Faruk Tipigil mimar mühendis ve aynı zamanda sanat okulundan mezun olmuş bir müzisyen , 25 yaşındaki Tuğçe Yiğitarslan ise Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans öğrencisi .İkili 2.soru da ilk yanlışlarını yapmalarına rağmen motivasyonlarından hiçbir şey kaybetmeden yarışmaya devam ettiler.
Yarışmacılara sorulan 'Sanat müziğinin unutulmaz seslerinden Zeki Müren'nin ilk altın plak ödülünü kazandığı şarkısının adı nedir.? Sorusunda Tipigil doğru cevabı şarkıyı mırıldanarak bulmaya çalıştı. Cevabın doğru olduğunu öğrendikten sonra çok sevinen Tipigil studyoda seyirciler için 'Gülşen-i Hüsnüne Kimler Varıyor' eserini seslendirdi. Karadağlı'nın 'Neden müziğe devam etmediniz?' sorusuna karşılık müzik hayatındaki başına gelen talihsizlikleri anlatmaya başladı."Kendi koşullarımda 4 cd yaptım, mizacım, görünüşüm, belli konularda belli ödünleri veremeyişim müziği bırakmama neden oldu ama bütün bu anılarımı kitabımda yazacağım."

İnsan İnsanın Kurdudur
11.soruya kadar 2 yanlış ile gelen yarışmacıların kasasında 63.000 TL vardı.3. yüzleşmeye gittiklerinde "Ortağıma, onun tecrübesine çok güveniyorum, sonuna kadar gideceğim." diyen Tuğçe Hanım 40.000 TL de butona basarak ortağını yarı yolda bırakıp yarışmayı sona erdirdi. Ardından "Tercih etmek istemediğim bir kısımda yer aldım Ömer Bey'i hayal kırıklığına uğrattım." diyen Tuğçe Yiğitarslan, Ömer Faruk Tipigil'in olgun davranışlarından çok etkilendi. Bütün bunların üstüne Tipigil'in Tuğçe Hanım için söylediği "Şimdi Uzaklardasın" adlı eseriyle Yiğitarslan göz yaşlarına hakim olamadı.

Yarışmadan sonra "bu yarışma benim hayata bakışımı değiştirdi, benim hayatla ilgili görüşüm değişti, bundan sonra tez konumu da değiştirip insan insanın kurdudur düşüncesi üzerine bir tez yazmayı düşünüyorum" diyen Tuğçe Yiğitarslan'ı teskin etmek yine program ekibine düştü. Yaşadığı vicdan azabı nedeniyle uzun saatler stüdyoyu terk edemeyen Tuğçe'yi son olarak Ömer Faruk Tipigil yine babacan tavırlarıyla "üzülme bu bir oyundu sen kazandın" diyerek teselli etti.

21.Yüzyılın ençok tartışılan konusu: güven
Güven Bana yarışması iki insanın birbirine olan güveni üzerine kurulmuş bir yarışma. Yarışmacılar ortaklaşa yarışarak biriktirdikleri para ödülünü bir güven sınavı vererek paylaşıyorlar. Eğer bütün yüz yüze gelişlerde düğmeye basan olmazsa sonunda para ikiye bölünüyor, fakat ikisinden biri vazgeçip bu yüzleşmeler sırasında düğmeye basarsa para ödülünü alıp gidiyor ve yarışmayı sona erdiriyor.
21.yüzyılın en tartışmalı ve en insanı konusu olan "Güven" konusu ortada "para" varken iki insan arasında masaya yatırılıyor. Ve dün akşam olduğu gibi ibretlik olaylar yaşanıyor. Birileri seyircilere para kaybetmek pahasına da olsa insanlık dersi verirken birileri de güvenmemenin ödülü olarak para kazanıyor, fakat bunun yanında kendini derin bir vicdan muhasebesinin karşısında buluyor.


CANLI YAYIN