Ben Onu Çok Sevdim’in yönetmeni Mehmet Bahadır Er konuştu

GİRİŞ TARİHİ:  30.08.2013, 15:19

Başrollerini Mehmet Aslantuğ, Birce Akalay ve İdil Fırat’ın paylaştığı ‘Ben Onu Çok Sevdim’in yönetmenliğini üstlenen Mehmet Bahadır Er, sette yoğun bir çalışma temposuna hakim. Çok yakında atv ekranlarında yayınlanacak olan dizinin çekimlerinden arda kalan zamanda ise Er, projenin konusu ve çalışmaları hakkında şu açıklamaları yaptı;

Bir karakter draması yapıyoruz. Ölümünün ardından elli yıl geçti. Şöyle düşünüyoruz; biz yaptıktan sonra bir yirmi yıl kadar kimse bir şey çekmez bu konuda. Yani biz yetmiş yıllık, yüz yıllık bir proje yapmak fikrindeyiz.

MEHMET ASLANTUĞ ÇOK DOĞRU BİR CAST
Adnan Menderes yaptıkları ile fenomen olmuş birisi. Onu anlatırken seyirciyle özdeşleşebileceği yerleri bulduk. Ailesi, siyasi hayatı… Onu anlatmak için bir karakter dramasını en yüksek performansı ile çıkartmaya çalışıyoruz. Mehmet Bey çok doğru bir cast oldu bizim için.
Adnan Menderes bir fenomen olduğu için herkesin ondan bir beklentisi var. Aşk hayatı ve siyasi hayatı çok farklı bir insan... Birce ve Mehmet Beyle çalışmak çok keyifli benim için.

İKİ KADINI TANIMAK, ADNAN MENDERES'İ TANIMAKTIR
Adnan Menderes'in Berin Hanım'la çok tutkulu bir ilişkisi var. Ta ki hayatının sonuna kadar, Yassıada mektuplaşmalarına kadar… Aynı zamanda Ayhan Hanım'la da çok ilginç bir ilişkisi var. Bu ilişkileri, bu iki kadını tanımak, Adnan Menderes'i de tanımamıza yardımcı oluyor. Çünkü Adnan Menderes çok tutkulu bir insan... Milletiyle kurduğu ilişki de aynı şekilde. Biz onun hayatını okurken şunu gördük; günün on beş saatini çalışarak geçiren, sürekli insanlarla iletişim halinde olan biri. O dönemin siyasi yapısını tamamen değiştirmiş. "Politikacı nasıl olunur?"un cevabı Adnan Menderes'ten sonra bambaşka bir hal almış. Onu anlatabilmemiz için onun en özeline gitmemiz gerekiyor. Bu proje ile çocukluğundan, Yassıada'ya kadar giden süreci anlatacağız. Zor bir proje ama hakkını verdiğimizi düşünüyorum.
CANLI YAYIN