'Kara Para Aşk'ta ilginç yakınlaşma

GİRİŞ TARİHİ:  01.05.2014, 10:19

Atv'nin sevilen dizisi 'Kara Para Aşk'ta 'Metin' ile 'Nilüfer'in ilişkisi akıllara Stockholm Sendromu'nu getirdi.

Dizinin yayınlanan son bölümünde; 'Elif' ve 'Ömer', 'Nilüfer'in Burgazada'da tutsak olarak tutulduğunu düşündükleri eve operasyon düzenlemeye karar verdiler.

'Elif'in kız kardeşi 'Nilüfer' ise haftalardır 'Metin' tarafından rehin tutulmasına rağmen ona karşı hissettiklerine bir türlü engel olamadı. Duyguları ve mantığı arasında kalan 'Nilüfer'in 'Metin'le yakınlaşması izleyenleri, her bölümde olduğu gibi yine ters köşeye yatırdı.

Çaresiz kalarak başına gelenleri kabullenmeye çalışan 'Nilüfer' ile sevgisiz büyüyen 'Metin'in birbirlerine kendilerini anlattığı sahneler izleyenleri derinden etkiledi.

STOCKHOLM SENDROMU NEDİR?
Stockholm Sendromu; rehinenin kendisini rehin alan kişiyle arasında sempati ve empati oluşması anlamına geliyor. Psikiyatr Nils Bejerot tarafından adlandırılan bu sendrom, ismini 1973 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşanan gerçek bir olaydan alıyor.

Yaşanan olaya göre; banka soyguncusu tarafından altı gün boyunca rehin tutulan bir kadın, soyguncuya duygusal olarak bağlanmış. Serbest kaldığında soyguncuyu savunmakla kalmadığı gibi, nişanlısını terk ederek kendisini rehin alan banka soyguncusunun hapisten çıkmasını beklemiş. Yıllarca bekleyen kadın, sonunda sevdiği adama kavuşmuş.

CANLI YAYIN