Biz oyuncular hayattan kareleri yansıtıyoruz

GİRİŞ TARİHİ:  13.12.2014, 12:58 GÜNCELLEME TARİHİ:  24 Mart 2016 Perşembe, 10:44

'Kertenkele' isimli dizinin 'Seval'i Ceren Benderlioğlu, bir oyuncunun her rolü oynayabileceğini söyledi

'Kertenkele' isimli dizinin 'Seval'i Ceren Benderlioğlu, bir oyuncunun her rolü oynayabileceğini söyledi: Biz oyuncular, aslında hayattan kareleri yansıtıyoruz. Bizim görevimiz, verilen rolü hakkıyla yerine getirmektir

ATV'de yayınlanan 'Kertenkele' dizisinde rol alan Ceren Benderlioğlu, daha önce 'Kelebek Çıkmazı', 'Lale Devri' ve 'Savcının Karısı' gibi dizilerin yanı sıra pek çok sinema filminde rol aldı. 'Kertenkele'de 'Seval' karakterini canlandıran ünlü oyuncu, beş yıldır meslektaşı Emir Benderlioğlu ile evli. Çiftin, 1.5 yaşında Nur isimli bir de kızları var. Ceren Benderlioğlu, yeni dizisini ve özel hayatını anlattı...

Bugüne kadar hangi projelerde rol aldınız?

18 yaşında oyunculuk sektörüne girdim. Asistanlık, reji asistanlığı yaptım. Sonra Trakya Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü'nü bitirdim. O dönemde Tümay Özokur'la tanıştım. Tümay Hanım hayatıma girdikten sonra da birçok dizide rol aldım; 'Kelebek Çıkmazı', 'Lale Devri', 'Üç Kadın', 'Savcının Karısı'... Rol aldığım sinema filmleri ise; 'Keloğlan Kara Prense Karşı', 'Kanalizasyon', 'Deli Dumrul'. Ayrıca bir sürü reklam filmi çektim. Onun dışında beş yıldır aynı yastığa baş koyduğum bir kocam ve 1.5 yaşında bir kızım var.

OYUNCULUK EVDE SÖKMEZ
Dizideki rolünüzden ve çekimlerden bahseder misiniz?

Çekimler çok yoğun geçiyor; iki ekip olarak çalışıyoruz. Bu yüzden de çok yorucu oluyor. 'Kertenkele', beklenenin üstünde izleyiciye hitap etti ve fenomen oldu. Özellikle çocuklar, dizimize bayılıyor. Dizide, çok genç yaşta mahallelinin serserisi 'Namık'la evlenmiş 'Seval' adlı bir kadını canlandırıyorum.

Rol teklif edildiğinde dizinin bu kadar beğenileceğini tahmin etmiş miydiniz?

Artık bir şeyleri tahmin etmek çok zor. 'Çok güzel' denilen diziler, ikinci bölüm yayınlanmadan bitiyor. Reyting sisteminin nasıl işlediğini gerçekten bilmiyorum. Bizim diziye gelince... Güzel bir kadro ve senaryoya sahip olduğu için izleneceğini biliyordum. Ancak televizyon sektörü bazen çok acımasız olabiliyor. 'Kertenkele' çok şanslıydı.

'Kertekele' dizisine yöneltilen eleştiriler konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bu konuları konuşmak benim haddim mi bilemiyorum ama dizinin oyuncusu olarak şunu diyebilirim; biz bir iş yapıyoruz ve herkesi canlandırabiliriz. Polisi de, kapıcıyı da oynayabiliriz. Çükü biz oyuncular, aslında hayattan kareleri yansıtıyoruz. İmamlarla alakalı bir sürü fıkra ve daha önce çekilmiş bir sürü film var. Bazı insanları anlamış değilim; niye daha önce ayaklanmadılar da şimdi konuşuyorlar. Diyanet İşleri Başkanı, yorum yaparken "Diziyi izlemedim" dedi. Bir şeyi eleştirmek ve lekelemek için önce o işi görmek gerekiyor. Bizim görevimiz, verilen rolü hakkıyla yerine getirmektir.

Eşinizle aynı sektörde olmak nasıl bir duygu?

Bazen çok çekiştiğimiz, uyuşamadığımız noktalar oluyor. Ancak çok kavga edip küs kalan çiftlerden değiliz. En büyük kavgamız 10 dakika sonra bitiyor. Biz birbirimizi rahatlıkla eleştirebiliriz. Ben, set dışında kendimi oyuncu gibi hissetmiyorum, Emir de öyle. Biz işimizi yapıyoruz. Bankacı olsaydık, evde bankacı gibi dolaşmayacaktık. (Gülüyor) Set dışında ben Emir'in karısı, o da benim kocamdır. Anneme gittiğim de 'Lütfen meyve tabağımı alabilir miyim' dersem annem bana bir tane çakar. Oyunculuk evde sökmez yani. O yüzden hiçbir zaman kendimi kaybetmedim. Allah'a çok şükür, istediğim her şeyi verdi bu yaşımda. Çok şanslıyım.

EVLAT YAŞAMAK İÇİN BİR NEDENMİŞ
Doğumda aldığınız kiloları vermek için neler yapıyorsunuz?

Sabah 07.00'de kalkarım. Evimin düzenini halettikten sonra haftada dört gün spor hocamla 1.5 saate yakın idman yapıyorum. Doğumdan sonraki ilk 1.5 yılda 30 kilo verdim. Son bir aydır 36 Beden isimli bir firma ile çalışıyorum. Sabah, o gün yiyeceğim bütün yemekleri bana yolluyorlar. Onun dışında hiçbir şey yemiyorum. Sebze, meyve, kuruyemiş; hepsini yiyorum ama tane ile yiyorum. Kilo verirken görüşmediğim akrabalarım var. Son yedi kilom kaldı.

Anne olduktan sonra hayatınız nasıl değişti?

Kızım Nur'dan sonra onun için yaşamaya başladım. İnsanların yaşamak için en büyük nedenlerinden biri de galiba evlatmış. Nur öncesinde bütün gün yataktan kalkmayabilirdim.

KIZIM İÇİN UYANIYORUM

Ceren Benderlioğlu, dizi çekimlerinden arda kalan zamanını kızıyla birlikte geçirdiğini söyledi: "Sabahları kızım Nur için yataktan kalkıyorum ve bütün günümü ona göre programlıyorum.

CANLI YAYIN