Kara Ekmek sinema tadında

GİRİŞ TARİHİ:  23.01.2015, 15:05 GÜNCELLEME TARİHİ:  23 Ocak 2015 Cuma, 15:11

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, atv ekranlarında bu akşam başlayacak olan yeni dizi Kara Ekmek'i değerlendirdi...

İlk bölümü bu akşam atv'de ekrana gelecek olan 'Kara Ekmek'i dün izledim.
İlk tespitim şu: Rekabet büyük olunca ve sosyal medya anında not verince, dizilerin ilk bölümleri sinema filmi gibi çekilmeye başlandı. 'Kara Ekmek' de sinema filmi tadında olmuş. Tempo hiç düşmüyor, finale kadar soluksuz izliyorsunuz. Dram ve entrika bombardımanına tutuluyorsunuz.
Karakterler, dizinin uzun soluklu olması hesaplanarak çok detaylı çizilmiş.
Daha ilk bölümde dramatik çatı ve öykü sağlam temellere oturtulmuş.

SAĞLAM DRAM

'Kara Ekmek'in öyküsü ise şöyle: 'Asiye' ve kardeşleri; yoksul bir mahallede, gaddar üvey anne ve zorba babalarıyla yaşamaktadırlar. Bir kuaförde manikürcü olarak çalışan 'Asiye', hamile kaldığını öğrendiği gün patronuyla kavga eder ve işten ayrılır. Aynı gün sevgilisi de ne çocuğu, ne de evlenmeyi kabul eder. Ardından 'Asiye' ve kız kardeşi 'Mine', evden kaçıp otostop çeker. Asıl macera ve asıl öykü de o zaman başlar.
Oyuncu performansları çok iyi. Altan Erkekli, plastik ev eşyaları satarak ailesini geçindirmeye çalışan baba rolünde döktürüyor.
Özlem Yılmaz, 'Asiye' rolünde etkileyici bir kader kurbanını oynuyor. Ama bu kader kurbanının gelecek bölümlerde yükselişini izleyeceğiz gibime geliyor.
Ushan Çakır, zengin ailenin haşarı, şımarık çocuğu rolünde çok iyi. Çakar'ın çılgınlıklarını, sağduyulu ve serinkanlı dayı rolündeki Engin Hepileri dengeleyeceğe benziyor.
Dizilerin lokomotifi kötü karakterlerdir.
Gülçin Santırcıoğlu, kötü kalpli üvey anne rolünde adından çok söz ettireceğe benziyor.
Özetle 'Kara Ekmek', değişen reyting faktörlerini dikkate alan bir dizi; kolay izleniyor ve akıl oyunları yok. Klasik Türk izleyicisinin geneline hitap eden bir dram ve entrika anlayışı var.
Yapımcı Limon Film-Hayri Aslan ve yönetmen Taner Akvardar, TV deyişiyle temiz bir iş çıkarmış. Eğer tanıtım iyi yapılırsa, ilk bölümdeki kalite diğer bölümlerde de devam ederse 'Kara Ekmek' iş yapar.
CANLI YAYIN