Sette elle besleniyor çekimlerde eğleniyorlar

GİRİŞ TARİHİ:  27.02.2015, 10:09

ATV ekranlarında yayınlanan 'Kara Ekmek' dizisinin ekibi yoğun bir tempoyla çalışmaya devam ediyor.

Çekimler sırasında yemek yemeyi unutan Altan Erkekli'yi ekip elleriyle besliyor, sette kahkaha hiç eksik olmuyor.

Cuma akşamları yayınlanan ATV'nin sevilen dizisi 'Kara Ekmek'in çekimleri, Sarıyer'deki bir yalıda ve Anadolu Hisarı Yeni Mahalle'de gerçekleşiyor. Her daim bir entrikanın olduğu dizide; Özlem Yılmaz, Ushan Çakır, Engin Hepileri ve Başak Daşman gibi oyuncuların sahneleri yalıda ve etrafındaki mekanlarda çekiliyor. Dizinin mekanlarından biri de gecekondu mahallesi... Burada Altan Erkekli, Elifcan Ongurlar, Anıl İlter ve Gülçin Santırcıoğlu gibi oyuncuların sahnelerinin çekimleri yapılıyor.


EKİP YOĞUN ÇALIŞIYOR
Geçtiğimiz günlerde dizinin iki farklı mekanda kurulan setlerini ziyaret ettik. İlk durağımız Sarıyer'deki yalı oldu. Dört katlı yalı tüm ihtişamıyla bizi karşıladı. Yalının etrafında ekip, hummalı bir çalışma içerisindeydi. Oyuncuların hazırlıkları da yalının hemen önünde duran karavanın içerisinde gerçekleştiriliyordu. Sahnesi olmayan oyuncular, karavanda oturup dinleniyor, saçları ve makyajları da burada yapılıyor. Yalının giriş katında set ekibi, çalışmaları takip ediyor. Burada bir de giyinme odası bulunuyor. Çekimlerin gerçekleşeceği odalar hazırlanıyor, diğer odalarda ise isteyenler dinleniyor.

SOĞUK HAVA ZORLUYOR
Setin en eğlenen isimlerinden biri; dizinin asi kızı 'Asiye'yi canlandıran Özlem Yılmaz. Enerjik tavırlarıyla dikkat çeken Yılmaz, bir an olsun yerinde duramıyor. Set ekibiyle şakalaşan oyuncu, saç ve makyajı yapılırken de muzip tavırlarıyla herkesi güldürüyor. Derken yalının önündeki deniz kenarı çekimleri başlıyor. Soğuk hava şartları hem set ekibini, hem de oyuncuları zorluyor. Soğuk havaya rağmen ince kıyafetlerle kamera karşısına geçmek zorunda kalan oyuncuların imdadına, çekim aralarında yine set çalışanları yetişiyor. Aralarda oyunculara üşümesinler diye battaniyeler getiriliyor. Dondurucu soğuğa aldırış etmeyen Hepileri ve Yılmaz, aralarda çay ve battaniye yardımıyla ısınmaya çalışıyor. Set arasında sohbet etme imkanı bulduğumuz oyuncular, 'Kara Ekmek' ekibiyle çalışmanın çok keyifli olduğunu, hava şartları ve yoğun geçen çekimlere rağmen çok eğlendiklerini dile getiriyor.

HALKLA İÇ İÇELER
Sarıyer'deki çekimlerin hemen ardından dizideki gecekondu sahnelerinin çekildiği Anadolu Hisarı'na gidiyoruz. Mekanımız, Yeni Mahalle... Burada da ekip, yoğun bir şekilde çalışıyor. Sıcak bir mahalle ortamında gerçekleşen çekimlerde oyuncular, halkla da kaynaşmış. Oyuncular, çekimi takip eden halkla sıcak bir diyalog içerisinde... Set ekibi dizinin babası Altan Erkekli'yi çok seviyor. Set aralarında Erkekli ile sohbet edip keyifli vakit geçiriyorlar. Hatta bir çalışan koşuşturmaca sırasında yemek yemeye fırsat bulamayan Altan Erkekli'yi elleriyle besliyor; yanında götürdüğü sarmaları ünlü oyuncuya yediriyor. Bu arada Erkekli, dizinin yönetmeni Taner Akvardar'la sohbete dalıyor. İkili; hem çektikleri sahneleri tartışıyor, hem de gelecek sahneler üzerinde kritik yapıyor.

OYUNCULAR BİRBİRİNE NİSPET MESAJI ATIYOR
Gecekondu mahallesinde gerçekleşen çekimlerde ekip çok eğleniyor. Evler sobalı olduğu için set arasında kestane pişiriliyor, çaylar demleniyor ve ekmek kızartılıyor. Evde vakit geçiren ekip, hazırlık için karavan yerine evin odalarını kullanıyor. Yalıda ve gecekondu mahallesinde çalışan ekip gün içerisinde de birbirilerine nispet mesajları yolluyor. Evde kestane yapıldığı sırada fotoğrafları çekilip yalıda çalışan ekibe atılıyor. Aralarında komik diyaloglar geçiyor. Sokak sahnelerinin çekildiği anlarda ise oyuncular soğuk yüzünden zorlansa da gülümsemeyi ihmal etmiyor.
CANLI YAYIN