Racon setinde aile havası

GİRİŞ TARİHİ:  24.03.2015, 10:42 GÜNCELLEME TARİHİ:  24 Mart 2015 Salı, 10:43

ATV'nin yeni ve iddialı dizisi 'Racon: Ailem İçin'in çekimleri son hız devam ediyor. Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizinin, Beykoz ve Çengelköy'deki setine konuk olduk. Tam bir aile havasının yakalandığı sette; dizinin yıldızı Mehmet Aslantuğ tüm ekibin babası rolünü üstleniyor

ATV'nin yeni dizisi 'Racon Ailem İçin'; Mehmet Aslantuğ, Sezin Akbaşoğulları, Seçkin Özdemir, Hande Doğandemir, Sarp Akkaya, Barış Arduç, Ekin Türkmen ve Tomris İncer gibi isimleri bir araya getirdi. Yapımcılığını Erol Avcı'nın, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği dizinin senaryosu ise Alican Yaraş ve Özge Efendioğlu'na ait... Sıra dışı konusuyla dikkat çeken dizi; dağılan ailesini bir araya toplamaya çalışan 'Kenan Korhan'ın, geçmişten gelen güçlü bir düşmanla mücadelesini anlatıyor. Daha ilk bölümüyle büyük ses getiren 'Racon: Ailem İçin'in çekimleri hummalı bir şekilde sürüyor. Biz de, dizinin Beykoz ve Çengelköy'deki iki ana setine konuk olup oyuncular ve teknik ekibin çalışmalarını yakından takip ettik. İlk durağımız, Beykoz Paşabahçe'ydi. Ekip, sahilde çekilen sahneler için soğuk havaya aldırmadan yoğun bir şekilde çalışıyordu. Tıpkı ekran başındaki izleyiciler gibi, setin kurulduğu semtin sakinlerinin de oyuncuları ve teknik ekibi çok sevip benimsediğini gördük. Teknik ekip, sabah erken saatlerde Paşabahçe sahilinde yerini alıp hazırlıklara başlamıştı. Işıkçıdan set amirine, kostüm sorumlusundan sesçilere kadar herkes dört bir koldan çalışıyordu.


BU İKİLİ, SETİN NEŞE KAYNAĞI
İlk olarak; dizinin çapkın, hırslı ve tehlikeli 'Adnan'ı Seçkin Özdemir ile 'Kenan Korhan'ın küçükken yanına aldığı ve öz evladı gibi sevdiği 'Tekin'i canlandıran Barış Arduç'un yanına uğradık. İkili, çekim öncesi son hazırlıklarını yapıyordu. Soğuk havadan olumsuz etkilenen Arduç ile Özdemir, sahne arasında battaniyeye sarınarak ısınmaya çalıştı. Genç kızların büyük ilgi gösterdiği iki yakışıklı oyuncu, aynı zamanda setin neşe kaynağı... Özdemir ve Arduç, kafa kafaya verip yaptıkları esprilerle herkesin neşesini yerine getiriyor. Daha sonra dizinin 'Kenan Korhan'ı Mehmet Aslantuğ geldi. Ünlü oyuncunun gelişiyle setin havası bir anda değişti. Pozitif tavırları ve keyifli sohbetiyle ekibe pozitif enerji veren Aslantuğ, çekimler başladığında ise şiddetli rüzgarın azizliğine uğradı. Aslantuğ'un dağılan saçları, set ekibi tarafından küçük müdahalelerle düzeltildi. 'Racon: Ailem İçin'in bir bölümü, haftanın altı günü gerçekleştirilen çekimler sonucunda ortaya çıkıyor. Biz de bir sonraki gün yine soluğu sette aldık. Bu kez sahneler farklı bir mekanda çekiliyordu. 'Kenan Korhan'ın şirketinde geçen sahnelerde; tüm aile tam kadro yer alıyordu. Ekibin bize ikram ettiği sıcak çaylarımızı yudumlarken; Mehmet Aslantuğ, Barış Arduç ve Seçkin Özdemir'e Hande Doğandemir de dahil oldu. Oyuncular sahne için yerlerini alırken, Doğandemir'in özellikle Mehmet Aslantuğ ile çok iyi anlaştığına tanıklık ettik. Dizide baba-kızı canlandıran ikili, gerçekte de tam bir abi-kardeş ilişkisi yakalamış. Aslantuğ, yönetmen Mehmet Ada Öztekin'le sahneyle ilgili fikir alışverişinde bulunurken; Doğandemir, usta oyuncunun yanından ayrılmıyor ve konuşulanları pür dikkat dinliyordu.

ÇEKİM ARASINDA DA BERABERLER
Tam bir aile ortamının yaşandığı sette; çekimlere ara verildiğinde oyuncular bir araya toplanıyor. Aslantuğ ve dizideki ailesi, birlikte vakit geçirmeyi çok seviyor. Genç oyuncular, usta oyuncunun deneyimlerinden faydalanmak için sık sık Aslantuğ'a sorular soruyorlar. Setteki ikinci günümüzde son durağımız; 'Kenan Korhan'ın ailesini bir arada tutmak için çabaladığı evi oldu. 'Korhan Ailesi'nin Çengelköy'deki geniş bahçeli evi; modern bir tarzda döşenmiş. Evin bir odası kostümlere, bir odası da makyaj bölümüne ayrılmış. Teknik ekibin, evde dolaşırken galoş giymeyi ihmal etmediği de gözümüze çarptı. Mehmet Aslantuğ ve Seçkin Özdemir; senaryoyu son bir kez gözden geçirdikten sonra evin salonundaki çekimler başladı. Sahneye ara verildiğinde ise Özdemir, Aslantuğ'un yanına gidip ondan fikirler aldı. 'Racon: Ailem İçin'de bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen ekiple tek tek vedalaşıp setten ayrıldık. Dizi ekibi ve oyuncular; soğuk hava ve yoğun çalışma tempolarına rağmen güleryüzleriyle bizi uğurladı.

SAHİLDE SICAK ANLAR
Hande Doğandemir ve Barış Arduç'u; akşam saatlerinde sahilde yapılan çekimler sırasında görüntüledik. Dizinin 'Yağmur'u Doğandemir ile 'Tekin'i canlandıran Arduç; senaryo gereği hararetli bir şekilde tartışıyordu. Birbirlerini gizlice seven 'Yağmur' ile 'Tekin'in akibeti, merak uyandırıyor.
CANLI YAYIN