Meleklerin dileği gerçek oldu!

GİRİŞ TARİHİ:  08.04.2015, 09:14 GÜNCELLEME TARİHİ:  08 Nisan 2015 Çarşamba, 10:09

Kara Para Aşk’ın Ali Komiseri Alper Türedi, ‘Bir Dileğim Var’ projesi kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’nde tedavi gören lösemi hastası çocukları ziyaret etti.

Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook'ta 'Bir Dileğim var' adı altında organize olan grup adına ünlü oyuncu Alper Türedi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Ve Hematoloji Servisi'nde tedavi gören lösemi hastası çocukların dileklerini yerine getirmek için Kayseri'ye geldi. Çocukları melek olarak niteleyen Türedi, bu kapsamda 11'nci hastane olarak yaklaşık 15 gün önce ERÜ'de tedavi gören meleklerin dileklerini öğrenmişti. Önceki gün de eşi Pınar Türedi ile ERÜ'de tedavisine devam edilen çocukların dileklerini yerine getirdi. Her meleğin dileğini Facebook'ta 57 bin kişiden oluşan 'Bir Dileğim var' grubunda bulunan gönüllülerin yerine getirdiğini söyleyen Türedi, bugüne kadar gittiği 11 hastane içerisinde en temiz ve en kapsamlı çalışmaların ERÜ Tıp Fakültesi'nde olduğunu söyledi.

Meleklerin dileklerini yerine getirirken oldukça duygusal anlar yaşandı. Bir lösemi hastası çocuk Türedi'ye doğaçlama olarak yazdığı şiiri okudu.

Hiçbir çocuk bizi anneler kadar üzmedi!


Meleklerin dileklerini yerine getirmesinin ardından İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda üniversite öğrencilerine lösemi konusunda farkındalık yaratmak için seminer düzenledi. Duygusal anların yaşandığı seminerde, Türedi bugüne kadar yaptıklarını, yaşadıklarını ve ilerde yapmak istediği çalışmaları anlattı. Bugüne kadar hiçbir çocuk bizi üzmedi diyen Türedi, "Anneler bizi çocuklardan daha çok üzüyor. Ben hastaneler gidip çocukları anlık da olsa mutlu etmek için çaba sarf ediyorum. Ancak anneler çocuğu yönlendiriyor. 4 yaşındaki çocuğa telefon istemesini söylüyor. 4 yaşındaki çocuk telefon istemez. Benimde onu telefon aldırmaya gönlüm razı olmaz" dedi.

87 bin kişilik büyük aile!

Grubun işleyişi hakkında da bilgi veren Türedi, "Ben gittiğim hastanelerde özellikle üniversite öğrencilerine yönelik bir de seminer düzenlemeyi tercih ediyorum. Toplumda lösemi hastaları için bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Ben eşimle birlikte önce hastanelere gidiyorum, ardından meleklerin dileklerini öğreniyorum. Bunu da bir liste haline getirip Facebook grubumuzda yayınlıyorum. Şu an biz 57 bin kişiden oluşan büyük bir aileyiz. Liste yayınlandıktan sonra gönüllülerimiz, ellerinden ne geliyorsa dilekleri yerine getirmek için çaba harcamaya devam ediyorlar" dedi.

Güven odaklı çalışıyorlar

Bir Dileğim Var grubunda güven odaklı çalıştıklarını söyleyen Türedi, "Dilekleri grup üyelerimiz vasıtasıyla temin ettikten sonra yaklaşık 15 gün içerisinde tekrar hastaneye gidiyoruz. Meleklere dileklerini veriyoruz. O an yaşadıkları mutluluk bizi çok sevindiriyor. Benim için güven çok önemli. Grup üyelerimizin böyle bir isteği olmamasına rağmen dileklerini meleklerin verirken bunu bir video çekerek kayıt altına alıyorum. Bu videoları da Facebook grubumuzda yayınlıyorum. Eğer ki aile veya çocuk video çekilmesini istemiyorsa, gönüllümüz ile hastamızı telefonla konuşturuyorum" diye konuştu.

Dernek veya vakıflaşmayı istemediklerini söyleyen Alper Türedi, grup olarak nakit para yardımını kesinlikle reddediyor.



Kaynak: Kayseri Anadolu Haber

CANLI YAYIN