Aşk adamıyım ama çok zor aşık olurum

GİRİŞ TARİHİ:  29.06.2015, 09:37 GÜNCELLEME TARİHİ:  03 Temmuz 2015 Cuma, 10:03

Yakında atv'de yayınlanacak olan 'Aşk Zamanı' isimli dizide rol alan Ali Ersan Duru: Aşk adamıyım ama zor aşık olurum. Benim için aşk; sadelik, sadakat ve yalansız olandır

'Hayat Devam Ediyor' ve 'Bugünün Saraylısı' gibi dizilerde rol alan Ali Ersan Duru, 2 Temmuz'da atv'de başlayacak olan 'Aşk Zamanı' isimli dizide 'Fikret' karakterini canlandırıyor. Yavuz Bingöl, Deniz Uğur ve Bekir Aksoy'un başrollerini paylaştığı dizi; Ege'de bir kasabaya yerleşen eski bir kabadayının öyküsünü anlatıyor. Ali Ersan Duru, diziyle ilgili merak edilenleri anlattı:
'Fikret', bugüne kadar canlandırdığım karakterlerden çok farklı. Çünkü 'Aşk Zamanı'; bir Ege kasabasında geçen, romantik bir komedi. Romantik bir aşık olan 'Fikret'in gizli bir dünyası var. Aşık olduğu 'Sema'nın babası 'Orhan' bir kabadayı ve 'Fikret'in yıllar önce ayrıldığı kasabaya yerleşmek zorunda kalmış. 'Fikret' de, 'Orhan'ın düşmanı tarafından ajanlık yapması için kasabaya gönderiliyor. 'Fikret'in içindeki o tatlı, sevecen ve canayakın kişilik; 'Sema'ya aşık olduktan sonra dışa çıkacak.

İÇİMDE TEZATLIKLAR VAR
'Fikret' çok cool ve vurdumduymaz bir adam. Altı-yedi yıl önce 20 yaşındayken anneannesini bırakıp hayatı tanımak için çekip gitmiş. Hayat zamanla 'Fikret'i olgunlaştırmış; insanlara eyvallahı olmayan ve kendi yağında kavrulan bir genç. Derin biri olan 'Fikret'in farklı özelliklerini zaman içinde izleyici de görecek. 'Fikret'; eğlenceli, çok duygusal, çok ciddi ve iyi bir mafya fedaisi ama aynı zamanda romantik bir aşık, tatlı bir torun ve iyi bir arkadaş.
Bugüne kadar canlandırdığım karakterlerin hepsinde kendime dair bir şeyler bulup özümsemeye çalıştım. 'Fikret'in, çok yönlü oluşu gibi bazı özellikleri bana benziyor. Tabii ki bir mafya adamı değilim ama ben de içinde tezatlıkları barındıran biriyimdir. 'Fikret'; karanlık bir dünyanın içindeyken çok tatlı, aydınlık ve aşk kokan bir dünyanın içinde olabiliyor. Birbirinden farklı ortamlara uyum sağlamakta zorlanmıyor.
'Fikret'in kendine göre bir romantizm anlayışı var. 'Bir şey yaşamak istediğim zaman herkesi karşıma alabilirim; ben bunu istiyorum ve bunu yaşayacağım' diyor, ben de öyleyim. Aşk adamıyım ama zor aşık olurum. Benim için aşk; sadelik, sadakat ve yalansız olandır.

BİNGÖL İLE UYUMLUYUZ
Tiyatro yapıyorum ve senaryo yazıyorum. Bu nedenle hangi projenin bana faydalı olacağını biliyorum. 'Aşk Zamanı' dizisinin senaryosunu okuduğumda heyecanlandım ve bu yüzden projeyi kabul ettim. Bugüne kadar yer aldığım hiçbir projede, 'Hangi kanalda yayınlanacak?' diye sormadım. Ancak atv benim uğurum oldu. Çünkü bugüne kadar hep atv'de yayınlanan projelerde yer aldım. Buradaki pek çok insanı tanıyorum; arkadaş olduğumuz için daha rahat anlaşıp daha rahat paslaşabiliyoruz. Özellikle 'Aşk Zamanı'nında bunun etkisini çok gördüm. Çünkü artık profesyonelliğin yanında dostluk da oluştu.
Yavuz Bingöl ile ilk defa bu projede çalışıyorum. Yeni tanışmamıza rağmen uzun süredir tanışıyormuşuz gibi uyum içerisindeyiz. Sette bize ağabeylik ve babalık yapıyor. Onunla çalıştıkça hakkında daha fazla şey öğreneceğim ama şu an gördüğüm kadarıyla çok uyumlu ve çok tatlı bir insan. Çok ortak noktamız var. Çocukluğumda onu dinleyerek büyüdüm, kendisine bir hayranlığım var ve şimdi aynı projede yer almak güzel bir şey.
Teknolojik yenilikleri yakından takip ederim ama teknolojik ürünlere hemen sahip olmak gibi bir hırsım yok. Yeni çıkan bir ürünü takip ederim, eğer kullanışlı bir şeyse ve etrafımda kullanan insanlar da memnunsa derhal ben de alırım.

BURADA HEM TATİL YAPIYORUM HEM DE ÇALIŞIYORUM

O kadar güzel bir yerdeyiz ki set aralarında yapacak çok şey var. Bir taraf Fethiye, bir taraf Dalaman, bir taraf Göcek... En uzak yer Bodrum; o da 1.5 saat. Yani burada set aralarında değerlendirebileceğimiz çok fazla olanak var. Ben daha çok mesleğimle ilgili kendimi geliştirebilecek şeyler yapmaya çalışıyorum. Hem tatil yapıyorum, hem de iki tane uzun metrajlı proje üzerinde çalışıyorum. Bunu yaparken yazma yeteneğimi keşfediyorum. Bunları yapabilmek için İstanbul'dan uzaklaşmak ve çocukluğumda yazlarımı geçirdiğim bölgede olmak bana iyi geliyor. İstanbul'dan uzak, böyle sakin yerlerde daha rahat çalışıyorum. Hem iş, hem de dinlenme olarak bana çok daha iyi geliyor.

CANLI YAYIN