Müge Anlı’ya elçilikten teşekkür mektubu

GİRİŞ TARİHİ:  21.12.2015, 17:33

Müge Anlı’ya Moldova Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden teşekkür mektubu...

21 Aralık Pazartesi Müge Anlı ile Tatlı Sert'te Moldova'dan kayıp kızını bulmaya gelen bir annenin öyküsü ekrana geldi. Lilia Morari (Anne), 2001 yılında Moldova'dan Ukrayna'ya ailesiyle birlikte gitti. O sırada 13 yaşında olan büyük kızı Nadejda Morarı (Kayıp), 11 Kasım 2011'de annesine, eczane ilaç almaya gidiyorum diyerek çıktı. Daha sonra ise küçük kızdan bir daha haber alınamadı. 2012 yılına kadar birçok emniyet ve kayıp kuruluşundan yardım alan ve kızını arayan anne, 3 ay öncesine kadar kızıyla ilgili hiçbir somut delile ulaşamadı.

21 Eylül'de anne Lilia Morari bir internet sitesinde, Rus kadınlarının yaşadıkları zorlukları anlatan bir belgesele tanık oldu. Belgeseli seyrettiği sırada gözüne genç bir kız takıldı. Biraz daha dikkatle baktıktan sonra bu kızın kendi kızı olduğunu gördü ve gözlerine inanamadı. Bir anda umut çiçekleri yeşeren anne, belgeseli ve belgeseli çeken gazeteciyi araştırmaya başladı. Acılı anne bir süre sonra gazeteciye ulaştı ve onunla bağlantı kurdu. Gazeteci, Lilia Morarı'ye bu belgeseli 2011 yılında Antalya Lara'da çektiğini, orada gördüğü kızla ilgili ise sahip olduğu bilginin sadece, Moldova kökenli olduğu ve isminin Lilia (Nadejda'nın annesinin ismi) olduğuyla sınırlıydı. Kızının bulunması için anne, bu bilgileri yaşadığı yerde bir gazeteciye aktardı fakat bu haber umduğu kadar ses getirmedi.

Yaşanan bu umutsuzluklar üzerine Lilia Morari'ye, arkadaşı Suat Karapınar'dan bir umut ışığı olan yardım geldi. Suat Karapınar, çaresiz anneye Müge Anlı ve programı hakkında bilgiler verip, kızının eğer Türkiye'de olduğunu düşünüyorsa onun bulabileceğini söyledi ve anneyi Türk Büyükelçiliği'ne yönlendirdi. Bu durum üzerine Moldova Cumhuriyeti Büyükelçiliği de harekete geçti. Belgeselde görülen kişinin Nadejda Morari olup olmadığıyla ilgili araştırılması ve yardımcı olunması için Müge Anlı ile Tatlı Sert programına yönlendirdi.

Elçilik'ten teşekkür mektubu

21 Aralık Pazartesi, Büyükelçilik Müge Anlı ve ekibine bir belge gönderdi. Gönderilen belgede "Adı geçen şahsın bulunması için ülkemizde çalışmalar yapılmış fakat somut bir sonuç elde edilememiştir. Bu duruma gösterilen ilgi için teşekkür ediyor ve bütün samimiyetimizle yayına çıkan programın kaybolan şahsın bulunmasına yardımcı olacağına inanıyoruz" sözleri yer aldı.

CANLI YAYIN