31 yıl önce camii önüne bırakılmışlardı!

GİRİŞ TARİHİ:  22.12.2015, 12:30 GÜNCELLEME TARİHİ:  22 Aralık 2015 Salı, 12:31

1984 yılında terk edilen Abuzer ve Abdullah, önce birbirlerini sonra ailelerini buldu.

Abuzer Sezgin ve Abdullah Kollu, dün canlı yayında 31 yıl önce bir camii önüne daha kundakta bebekken bırakıldıklarını ve tanımadıkları ailelerinin bulunması için Müge Anlı ve ekibinden yardım istediklerini söyledi.

Müge Anlı ve ekibinin ulaştığı sonuç, ikilinin hatırladıklarından farklıydı. Abuzer ve Abdullah, 28.10.1984 tarihinde orta yaşlarında bir erkek tarafından Mersin'deki bir pastaneye götürülmüş. Orada biraz vakit geçirdikten sonra pastane çalışanlarına beş dakika içinde geleceğini ve çocukların burada beklemesini rica ederek çıkmış. Aradan saatler geçtikten sonra kimsenin gelmemesi üzerine çevredekiler, çocukların terk edildiği anlaşılıp, Emniyet'e başvurulmuş.

Emniyet'ten Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilen çocuklar, orada ayrı düştü. Abdullah, 4,5 yaşlarındayken evlatlık verilirken, Abuzer 18 yaşına kadar yetimhanede kalmaya devam etti.

İki kardeş birbirilerini unutup, 18 yıl öncesine kadar bir daha bir araya gelmedi. Uzun yıllar sonra bir araya gelen iki kardeş olduğunu düşünen fakat bundan bile emin olamayan Abuzer ve Abdullah ailelerini bulmak için karar verdi ve dün canlı yayına katıldılar. Bugün ise Müge Anlı, onlara sevinçli haberi verdi. Kardeş olduklarını ve büyük ihtimalle ailelerinin bulunduğunu söyledi.

Canlı yayına bağlanan anneleriyle birlikte iki kardeş gözyaşlarına boğuldu. Telefonla çocuklarına seslenen anne "benim elimde olan bir şey değildi, babanıza gücüm yetmiyordu benden alıp kaçırdı sizi. Sizi bulmaya çalıştım yıllarca" diyerek çocuklarına geçmişi anlatmaya çalıştı.



CANLI YAYIN