Sevgi İzi'ne Azerbaycan'dan destek!

GİRİŞ TARİHİ:  09.01.2016, 17:10 GÜNCELLEME TARİHİ:  11 Ocak 2016 Pazartesi, 08:45

atv’nin gündüz kuşağında yer alan ve en çok izlenen programlarından biri olan Müge Anlı ile Tatlı Sert’te başlatılan Sevgi İzi kampanyası her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Müge Anlı'nın öncülüğünde Aralık ayında başlatılan ve gün geçtikçe büyüyen "Sevgi İzi" kampanyasına bir destek de Azerbaycan'dan geldi. Azerbaycan'ın devlet televizyonu olan İctimai TV'de (itv), Aynur Fetullavey'in sunduğu Yeni Gün programının konuklarından Gülgün Qaceyeva yayın sırasında Sevgi İzi'ni anlattı. Programda, projenin internet sayfasından ve siteye kaydolmak için neler yapılması gerektiğinden bahsedildi. Sevgi İzi'nin Azerbaycan'da da uygulanmasını istediklerini, gerek ekranlardan, gerekse radyolardan destek sağlanacağı belirtildi.

Gülgün Qaceyeva, "Bizim ülkemizde, 4 milyon'dan fazla kaybolma ihtimali yüksek olan kişi bulunmakta. Öncelik bu kişiler olacak şekilde, projeyi bizim gibi sağlıklı olan kişilerin de dikkate alması gerekiyor." dedi. Sevgi İzi, zihinsel engelli, Alzheimer ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimalleri yüksek olan kişilerin koluna "Sevgi İzi"ni belirten işlenmiş rakamla, kayıplara daha çabuk ulaşılmasını sağlıyor. Kişinin koluna işlenen bu rakamla "www.benibuldular.com"a kayıt yaptırılıyor. Kişi kaybolduğunda koldaki bu Sevgi İzi'ni görenlerin "www.benibuldular.com "a bildirmeleri halinde kişinin, yakınlarına hemen ulaşılması sağlanıyor.
CANLI YAYIN