Esrarengiz bir şekilde kaybolan hemşire bulundu!

GİRİŞ TARİHİ:  19.01.2016, 12:44 GÜNCELLEME TARİHİ:  20 Ocak 2016 Çarşamba, 08:32

Günlerdir aranan Hemşire Güler Subaşı’nın cesedine ulaşıldı. Ceset yaşadığı apartmanın asansör boşluğunda bulundu.

MÜGE ANLI ile TATLI SERT

Artvin Hopa'da yaşayan, evli ve iki çocuk sahibi olan Güler Subaşı(46), Hopa sağlık ocağında hemşirelik görevini yapıyordu.

8 Ocak'ta kaybolmuştu…

Hemşire Güler Subaşı 8 Ocak'ta hemşirelik yaptığı Sağlık Ocağı'na gitmedi. İşe gelmeyen Güler'i merak eden iş arkadaşları eşini arayarak neden gelmediğini sordu. Eşi ise bir bilgisi olmadığını telefonunun evde olduğunu söyledi. Bu haber üzerine eşi, Bursa'da yaşayan Yasin Yıldız'ı (Güler subaşının kardeşi) aradı ve ablasından haberleri olup olmadığını kendisine ulaşamadığını söyledi. Bu telefon üzerine ise Yasin Yıldız abisi Artvin'de yaşayan Timur Yıldız'ı arayarak kız kardeşlerinin kaybolduğunu söyledi ve arama çalışmalarına başladılar. Fakat arama çalışmalarında hiç bir sonuç elde edemediler. Yaşadıkları küçük yerde, ablasının işe giderken her gün kullandığı tek yöndeki kameralarda bir ize rastlamadılar. Araştırmaları sonuç vermeyen kardeşler 14 Ocak'ta Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak Müge Anlı ve ekibinden yardım istediler…

Abisi Timur Yıldız, Artvin'de arama çalışmalarına devam ederken,
14 Ocak'ta canlı yayına katılan kardeş Yasin Yıldız, ablam işe giderken çocuklarıyla aynı güzergâhı kullanıyor. Yeğenlerimi kameralarda gördük fakat ablamın evden çıktığına dair hiçbir görüntüye ulaşmadık; eniştem emniyet müdürlüğünü aradı ve onlara eşimi bir markette görenler olmuş oradaki kameraları incelerseniz bir sonuca ulaşırız diyerek yanlış yönlendirdi. Yasin Yıldız'ın "Eniştemin beni arayıp benimle samimi şekilde konuşması beni çok şüphelendirdi, ablama bir şeyler yapmış olmasından korkuyorum" açıklaması üzerine Müge Anlı, konuyu irdeleyerek gerçekleri öğrendi.

Gerçekler canlı yayında ortaya döküldü; Güler Subaşı eşinden şiddet görüyordu…

Diyanet İşleri'ne bağlı, Hopa'da İmam olan ve boş vakitlerinde ilçedeki elektrik-elektronik işlerle de uğraşan Yaşar Subaşı'na, 2014 yılında 6 ay süreyle eşine uyguladığı şiddet yüzünden uzaklaştırma cezası verilmiş. Sürekli olarak şiddet gören Güler Subaşı'na abisi ve kardeşi, eşinden ayrılmasını ve onlarla beraber yaşamasını teklif etti. Fakat bir anne olan Güler Subaşı kardeşlerine, çocuklarının küçük olduğunu, en azından bir süre daha babasız büyümelerini istemediğini söyledi. Bu şiddete katlanıyorum çünkü çocuklarımın bunlardan etkilenip ilerde sorun yaşamasını istemiyorum, onlar biraz daha büyüdüğünde eşimden boşanacağım çocuklarımın şiddet gördüğümden haberleri yok. Onlar babasız büyümesin diyerek hayatına devam etti.

Bu iddialar üzerine Müge Anlı, Yaşar Subaşı'nı (eş) aradı fakat aramalara yanıt alamadı. Yaşar Subaşı daha sonra bende eşimi arıyorum, araştırıyorum bir bilgiye sahip değilim bulunmasını sizin kadar bende istiyorum sözlerini içeren eden bir mesaj gönderdi. Canlı yayına bağlanan abisi Timur ise, eniştem sürekli ablamın maaşını elinden alırdı yıllardır o parayı ablamın yerine kendisi bankadan alır ve borsaya yatırırdı. Sürekli kardeşime şiddet uygulardı kardeşim çocukları için katlanıyordu ona. Şimdi Hopa'da hiçbir görüntüsü yok, izi yok; hayatından endişe ediyorum. Bizimle konuşmasına bile izin vermezdi hayatıyla onu tehdit ederdi. Çocuklarının düzeni bozulmasın diye dayak yediğini onlardan saklardı… En son eniştem Yaşar'ın haberi olmadan gizli bir hat aldı, beni oradan aradı. Bu yılın sonunda boşanacağını söylerdi. Daha sonra hiç konuşamadım.

İki çocuk annesi Güler Subaşı'nın cansız bedenine ulaşıldı!
Yaşana bu karışık olaylar üzerine Müge Anlı ve ekibi Artvin Hopa'ya gidip, Güler Subaşı'nın yaşadığı binayı ve kaybolduğu ilçeyi araştırmaya başladılar. Canlı yayınla bağlantı yapan muhabir, Müge Anlı'ya yaşadıkları binanın içerisini gösterdi. Yayın esnasında Müge Anlı'nın dikkatini asansör boşluğu çekti. Oranın açılmasını istedi fakat bina görevlisi ise asansörün arızalı olduğunu ve üstüne yazdıkları yazıyı gösterdi.
Yayın esnasından bu ana şahit olan Hopa Emniyet Müdürlüğü de harekete geçti. Güler Subaşının yaşadığı binaya olay yeri inceleme ve sivil ekiple birlikte gelen emniyet güçleri daha önce gösterilen asansör boşluğuna ilerdiler. Karşılaştıkları durum ise içler acısıydı. Çocuklarının geleceği için yaşadığı şiddete boyun eğen annenin cansız bedeni asansör boşluğundaydı… Güler Subaşı'nın cansız bedeni sağlık ekipleri tarafından alınarak ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp kurumuna teslim edildi.

Eşi ise iddialar karşısında tekrar Müge Anlı ve ekibine bir mesaj gönderdi. Mesajında, "Ben de eşimin başına neler geldiğini merak ediyorum. Tüm kuşkularımı paylaştım. Müge Anlı'ya konuşacağım derdimi anlatacağım ama biraz bekleyelim daha sonra ben konuştuğumda tüm Türkiye, Hopa ilinin nasıl bir imamı olduğunu görecek!" şeklinde çarpıcı sözlerde bulundu.

CANLI YAYIN