Yeter dizisi Müge Anlı'da gerçek oldu!

GİRİŞ TARİHİ:  21.01.2016, 13:03 GÜNCELLEME TARİHİ:  25 Ocak 2016 Pazartesi, 08:48

11 Kasım’da İstanbul’da kaybolan 5 çocuk annesi Yeter Çelik bulundu!

atv ekranlarında Perşembe akşamları yayınlanan, çaresiz bir annenin çocuğu için söylediği yalanın, etrafındaki hayatları nasıl söndürdüğünü,
karı-koca arasında yaşanan psikolojik savaşta hayatlarının nasıl alt üst olduğunu gösteren, eşinden kaçarak çocuklarına ve kendine tek başına yeni bir hayat kurmaya çalışan bir annenin hayat hikâyesinin anlatıldığı "Yeter" dizisi bugün Müge Anlı ile Tatlı Sert'te gerçek oldu!

Evli ve beş çocuk annesi Yeter Çelik (41) yaşadığı İzmir'den İstanbul'a taşındı. Taşındıktan sonra 11 Kasım 2015'te yaşadıkları Samandıra'da kayboldu. Eşinden bir haber alamayan Kemal Çelik ise çocuklarından Songül'le birlikte dün, Müge Anlı ile Tatlı Sert'e gelerek karısını sevdiğini ve bulunmasını istediğini söyledi.

Kemal Çelik'in açısından ise hikayesi şöyleydi; Eşi ve çocuklarıyla birlikte İzmir'de sorunsuz bir hayatları vardı. Kendisi inşaatlara iskele işi yapıyor eşi ve 5 çocuğuna kazandığı parayla bakıyordu. Uzun yıllar İzmir'de ikamet ettikten sonra bir gün eşi İstanbul'a taşınmak istediğini söyledi bunun üzerine Kemal Çelik de eşini kırmayıp istediğini yaptığını, çocuklarıyla beraber yaşayacakları bir ev tutup, evin içini de eşinin zevkine göre döşeyip bir ay sonra İstanbul'a taşındı. 20 Eylül'den itibaren artık İstanbul'da yaşıyorlardı. Kendisi ise çalışmak için ara sıra tekrar İzmir'e gidiyor geldiği zaman ise eşine hediye olarak ziynet eşya ve bir miktar para verdiğini söyledi. 11 Kasım sabahı Yeter Çelik, çocuklarını okula götürmeye gitti ve bir daha geri dönmedi. Kendisine ulaşmak için telefon sinyali takibe alındı fakat sinyal çocuklarının okulun olduğu bölgede kesildi. Bu olaylar üzerine Kemal Çelik de çocuklarını alarak İzmir'e geri döndüğünü söyledi.

Yeter Çelik, sabah canlı yayında gösterildikten sonra akşam 20.00 sularında bir izleyici ihbarıyla bulundu. Canlı yayında bu olaylar karşısından Kemal Çelik'ten şüphelenen Müge Anlı sen eşine şiddet uyguluyor musun? O yüzden mi ona ziynet hediyeler aldığını dile getiriyorsun; biraz şüpheci bir yaklaşımım var belki ama bunu öğrenmek istiyorum diyince, "Hayır asla eşime şiddet uygulamadım" dedi. Yayından sonra bir izleyiciden haber geldi. 7 gündür aranan Yeter Çelik'i tanıdığını söyledi ve Müge Anlı'nın ekibi bulunduğu yere giderek kendisiyle röportaj yaptı.

Yeter Çelik: "Eşimin şiddetinden kaçtım, beni bulursa öldürür!"

Müge Anlı ve ekibinin sorularına yanıt veren kayıp eş Yeter Çelik, çarpıcı açıklamalardan bulundu. Eşi ve kızının kendisini aradıklarını söyleyen muhabire, "Ben kaçtım; yıllardır beni ve çocuklarımı dövüyordu. Her akşam eve sarhoş gelirdi. Büyük kızım dayak yediği için kocaya kaçtı. Bana ziynet eşya alması veya para vermesi doğru değil. Bir tek kolye aldı onu da satıp, evin kirasını ödedim. Takılı fotoğraflarımı gösterdi ama o takılar sahte. Haftalık alıyordum çalıştığım yerden, o paradan sadece yol paramı veriyordu geri kalanını kendisi alıyordu. Evlendiğimden beri dayak yiyorum; intiharın eşiğine geldim. Çalışıp avukat tutup ondan boşanmak istiyorum. Yerimi bilirse beni öldürürler. İzmir'de çalıştığında bize para göndermezdi. Çocuklarım ve ben evde aç kalırdık. Ben işe gidiyordum çocuklarımı evde bırakıp. En küçük çocuğuma 8 aylık hamileyken, kemerle beni dövdü ve düşük tehlikesi geçirdim. Doktora bebeği alın fazlasıyla para veririm diye teklifte bulundu. Benden boşansın çocuklarımı versin bana başka bir şey istemiyorum. Gazetede eşleri tarafından öldürülen kadınları görünce bana getirirdi, gözümü korkuturdu." diyerek yaşadıklarını anlattı.

Duyduklarını kabul etmeyen Kemal Çelik, eşine boşanmayacağını ve çocuklarını da alıp memleketi Erzurum'a götüreceğini söyledi. Çocuklarını bırakıp giden, aylardır aramayan bir kadının asla anne olamayacağını, eşinin kardeşlerinin bunu namus meselesine çevirdiğini, Yeter yüzünden kimsenin kapılarını açmadığını, herkesin onları ayıpladığını söyledi. Müge Anlı da "Eşini kardeşlerine hedef gösteriyorsun bunu yapma, hayat sizin kimsenin karışmasına müdahale etmesine izin vermeyin. İşleri bu kadar uzatmayın, siz anlaşamıyorsunuz bu belli, boşanın; arada olan çocuklarınıza oluyor" dedi.



CANLI YAYIN