Esrarengiz kaybın altından cinayet çıktı!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:06
Esrarengiz kaybın altından cinayet çıktı!

16 gündür kayıp olarak aranan Recai Can Giresun’da öldürülmüş olarak bulundu.

İstanbul Bağcılar'da yaşayan 45 yaşındaki Recai Can, evli ve 2 çocuk babasıydı. Besicilik işi yapan Recai Can, mahkemesi için eşinin eniştesiyle Ordu'ya gitmişti. 27 Ocak'ta mahkemesi için Ordu'ya gitti. Bir daha haber alınamadı…

İşi dolayısıyla sık sık Ordu'ya giden Recai Can'ın adam yaralamaktan davası olduğu için yanında bir miktar parayla 27 Ocak'ta İstanbul'dan Ordu'ya gitti. Bu süreçte Recai Can, Ordu'da annesinin evinde kalıyordu. 29 Ocak akşamında ise arkadaşlarıyla dışarıda biraz oturduktan sonra Hamide isimli bir akrabasının evine gitti. Hamide hanımın evinde oğlu, eşinin iki arkadaşı ve Recai'nin cezaevindeyken birlikte kaldığı bir arkadaşı vardı. Saatler geceyi gösterdiğinde Hamide Hanım'ın iki arkadaşı evden ayrılmaya karar verdi ve Recai'yi de annesinin evine götürmeyi teklif ettiler. Fakat Recai'nin cezaevinden olan arkadaşı ben onu evine bırakırım diyerek gitmesine müsaade etmedi. Bir kaç saat sonra Recai ve cezaevinden arkadaşı, Hamide hanımların evinden ayrıldı. Sabah saat 08.30 sularından ise Recai'nin cezaevi evi arkadaşı, Hamide hanımların evine tekrar döndü ve onu annesinin evine bıraktığını söyledi. Daha sonra ise Recai'nin telefonundan eşi Sevgi'ye bir mesaj geldi. Mesaj da ben gemiyle Ukrayna'ya gidiyorum, cezaevine girmek istemiyorum beni merak etme seni yakın zamanda tekrar arayacağım dedi. Recai Can'ın eşi, bu duruma inanmayan kardeşi Murat'a Recai'nin yine mesaj attığını ve Artvin'e gittiğini söyledi. Kardeşi Murat ise bu durumlardan şüphelenip kardeşini aramaya başladı, fakat kendisine hiçbir şekilde ulaşamadı. Daha sonra vakit kaybetmeden Müge Anlı ve ekibinden yardım istedi. Şüphelenmesindeki sebebin kardeşinin mesaj atmayı bilmediğini ve yengesinin kardeşinin şoförüyle mesajlaşmalarını yakaladığını söyledi. Emniyet'e abisini bulmak için gittiklerini ama yengesinin türlü bahaneler uydurarak gelmediğini belirtti. Recai Can'ın eşi Sevgi ise "İddialar yalan, eşim kaçıp gitti" diyerek hakkında söylenenleri kabul etmedi.

Kaybın ardından esrarengiz cinayet ve itiraf çıktı…
Günlerce arama çalışmalarına devam eden Müge Anlı ve ekibi 16 gün sonra kayıp olarak aranan Recai Can'ın cansız bedenine ulaştı. Recai Can, Giresun'un Dereli ilçesindeki bir köyün, ormanlık alanında ölü olarak bulundu. İşkence görmüş ve daha sonra başına sıkılan tek kurşunla hayatına son verilen Recai Can'ın cansız bedeni günlerce ormanlık alanda kalmış ve vahşi hayvanlar tarafından parçalanmış.

Son dakika gelişmesi
Eş Sevgi ve şoför Mevlüt S. Emniyet tarafından gözaltına aldındı. Soruşturma sırasında, Mevlüt S. "Recai'yi ben öldürmedim cezaevinden kaçan arkadaşı Ferdi B. öldürdü. Ancak ben size cinayet silahının atıldığı yeri gösterebilirim." diyerek suç aletinin atıldığı yeri Emniyet mensuplarına gösterdi.

CANLI YAYIN