Eşkıya'da patlama sahnesi rekor kırdı!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:06
Eşkıya'da patlama sahnesi rekor kırdı!

Atv'nin fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren reytinglerde zirveyi kimseye kaptırmadı.

Sabah Gazetesi'nden Funda Karayel, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın setine girdi ve yaşadıklarını okurlarıyla paylaştı. "Çığ gibi büyüyen izleyici kitlesine beni kattığı günden beri set ziyareti yapma hevesiyle yanıp tutuşuyordum. Sonunda o gün geldi ve o muhteşem sahneler nasıl çekiliyor bu çatışmaların kamera arkasında neler yaşanıyor, kaç figüran kullanılıyor, patlama sahneleri gerçek mi efekt mi diye bin tane soru işaretiyle sete doğrun yola çıktım. Şansıma sette o gün bugüne kadar Türkiye'de hiç gerçekleşmemiş bir patlama sahnesi çekilecekti. Bunu duyduğumdaki mutluluğumu siz düşünün. 100 kişilik bir set ekibinin insan üstü bir enerjiyle koşuşturmasına mani olmadan gözlem yapmaya çalışırken pür dikkat patlayacak arabanın nasıl patlamaya hazır hale getirildiğini izledim. Lüks jeep'in öncelikle içindeki bütün koltuklar ve diğer parçalar söküldü ki patlama anında çevreye herhangi bir şey fırlamasın. Arabanın altına özel yapılan bir piston yerleştirilmiş çok kuvvetli bir basınçla yukarı fırlatacak ve patlama gerçekleşecek. Aynı zamanda arabanın birçok yerine küçük fünyeler yerleştirildi. İlk kez Türkiye'de bir patlama sahnesi bilgisayar desteksiz, gerçek çekilecekti. Bu sahne için tam 100 kilo barut kullanıldığını öğrendim. Patlama için sette geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı, 2 ambulans, 1 itfaiye ve oyuncuların uçması için vinçler çekimi hazır bekliyordu. Çevreye en ufacık zarar gelmesin diye çok titiz çalışan ekibin hassasiyeti gerçekten takdire şayandı. Yetkililere sesleniyorum bu patlama sahnesi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanmalı.

Patlama sahnesi için en heyecanlı olan kişi bu sahnede şah damarına cam parçası saplanan dizide Oktay Kaynarca'nın oğlunu canlandıran Can Bartu Aslan'dı. Hızır Çakırbeyli'nin oğlu Ömer bu sahne yüzünden bir gün önce uyuyamadığını ve ilk aksiyon sahnesi olacağı için korkmuyorum desem yalan olur dedi. Can Dublörü olmasına rağmen çok heyecanlıydı. Oktay Kaynarca'ya sahne için ne hissettiğini sorduğumda ise gülerek ben bu sahnelere çok alışkınım arabayla camdan içeri girdim ben bu sahne ne ki diye cevap verdi.

Dizinin patlama sahnesi bugüne kadar 218 araba patlama sahnesi çeken Murat Şengül ve onun profesyonel ekibine emanetti Bu ekip daha önce de 'James Bond', 'Kingdom of Heaven', 'Troy', 'Hellboy gibi birçok Hollywood projesine imza atmış. 100 kilo barutun kullanıldığı patlama sahnesinde yaralanacak oyuncu başına ise 4 litre kan hazırlanmıştı.Bu sahnenin en merak edilen kısmı ne kadar mal olduğuydu. Şimdi siz Jeep'in fiyatını araştırın ben araba hariç patlamanın ne kadara mal olduğunu açıklıyorum. Araba hariç bu patlama sahnesi 35 bin dolar sahnenin tekrar çekilme durumunu düşünmek bile istemedim. Her saniyede bu fiyat artacak diye ben araba 4 saniyede patlasın, sorunsuz sıkıntısız başarıyla bitsin istedim. Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz bu tür aksiyon sahnelerinin gerçekçi ve başarıyla çekileceğini bizlere kanıtladı. Bilgisayar desteğine gerek kalmadan da son derece heyecan ve aksiyonun izleyiciye geçmesini sağladı. Yapımcı Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve ekibini bu büyük başarılarından dolayı tebrik ederim."

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın 23. bölümünü izlemek için tıklayın


CANLI YAYIN