Mucize dakikalar içinde gerçekleşti!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:06
Mucize dakikalar içinde gerçekleşti!

18 yıldır hiç görmediği annesini bulmayan gelen Umutcan Aktaş’ın annesi bulundu.

Ankara'da bir pasta imalathanesinde çalışan 18 yaşındaki Umutcan Aktaş'ı annesi onu 3 yaşındayken terk etti. Umutcan 3 yaşındayken, babası Murat Aktaş işlediği bir suçtan dolayı cezaevine girdi. Annesi ise eşinin ailesiyle yaşamaya başladı. Fakat ilerleyen zamanlarda yaşanan sorunlardan dolayı oğlu Umutcan'ı da alarak evi terk etmeye karar verdi. Ama işler istediği gitmedi ve eşinin ailesi Umutcan'ı annesine vermedi. Umutcan ise o zamandan sonra annesi bir daha ne gördü ne de konuştu. 18 yaşından küçük olduğu için annesini resmi yollardan arayamayan Umutcan 17 Şubat Çarşamba canlı yayına geldi.

Müge Anlı'ya, "Annemi bulmak için reşit olmam gerekiyordu. Onun hakkında birkaç bilgi edindim fakat bunlar yeterli olmadı. En son Antalya'da yaşadığını öğrendim. Ben yıllardır görmediğim bir insanın özlemini yaşıyorum. Onu bulunca hayatımda tertemiz bir sayfa açılacak. Anneme bir defa sarılsam yeter hiç tanımadığım bir insanın hasretini çekiyorum." diyerek hem stüdyodakileri gözyaşlarına boğdu hem de annesinin bulunması için yardım istedi.

Umutcan'ın bu yürek burkan çağrısından dakikalar sonra müjdeli haber geldi ve hiç görmediği annesi canlı yayına bağlandı. Annesinin sesini ilk defa duyan Umutcan'ın gözyaşları, bu duygusal ana tanıklık eden herkesi derinden etkiledi. Annesine neden beni hiç aramadın sorusunu sorduğunda ise başka gerçeklerle yüzleşti. Annesi Ayşegül Aksu, "Ben seni sürekli takip ettim. Sen bir yaşındayken okuluna seni görmeye geldim alıp götürmek istedim bırakmadılar. Babanın ailesi bana şiddet uyguladı, seni alıp gitmek isteyince beni sokağa attılar. Yıllardır senin hasretinle yanıyorum. Antalya'da yaşıyorum. Senin iki kardeşin daha var; burada onlarla beraber aradım seni, çık gel yanıma küçük kardeşlerin var" diyerek oğlunu yaşadığı yere çağırdı. Müge Anlı ise yıllardır birbirini görmemiş olan anne oğlun kavuşma anına "Bizler de şahit olmak istiyoruz. Yarın çıkın gelin burada yayında oğlunuz Umutcan'a kavuşun" diyerek stüdyoya davet etti.


CANLI YAYIN