Uluslararası bir kavuşma Müge Anlı'da gerçekleşti!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Uluslararası bir kavuşma Müge Anlı'da gerçekleşti!

Jacco De Keizer, Hollanda’dan babasını bulmak için Müge Anlı’ya geldi.

Hollanda'da yaşayan Jacco De Keizer (44), canlı yayına gelerek Müge Anlı ve ekibinden 44 yıldır görmediği babasının bulunması için yardım istedi.

Jacco De Keizer'in film senaryolarını aratmayan hikâyesi
Jacco De Keizer hayatının en büyük gerçeğini 8 yaşındayken öğrendi. Yaşadığı ailesinin aslında öz ailesi olmadığını ve evlatlık olarak bir yuvadan alındığını öğrendiğinde yaşadığı travma çok büyüktü. Yaşı biraz ilerledikten sonra gerçek ailesini aramaya başladı ve asıl hayat hikâyesini öğrendi. Jacco, öncelikle evlatlık alındığı yuvadan annesinin bilgilerini aldı ve internette yaptığı araştırmalar sonucunda 2003 yılında ona ulaştı. Annesinden gelen mektupta ise babasıyla ilgili bilgiler vardı. Ahmet Han ve annesi, babasının Hollanda'da bir restoranda çalıştığı zamanlarda tanıştığını, aslen Yozgatlı olduğunu ve Jacco'ya hamile kaldığı dönemde Türkiye'ye askerlik yapmak için geri dönmek zorunda kaldığına ilişkin ifadeler vardı. Jacco'yu ise evlatlık vermesinin nedenini annesi şöyle anlatıyordu: "Ailem koyu Katolikti. Dini değerleri ağırlıklı olan bir aileydik ve yaşadığımız çevrede herkes ailem gibiydi. Evlilik dışı hamile kaldığımı öğrenince sana bakmama izin vermediler, yaşım da küçük olduğu için olayı örtpas etmek istediler. Ben de seni ailemin zoruyla evlatlık vermek zorunda kaldım." Jacco, annesinden öğrendiği bilgileri Müge Anlı ve ekibine, aktarırken "Hikâyemden de anlayacağınız gibi ailem tarafından istenmemişim. Tüm hayatım boyunca da istenilmeyen bir insan olarak hissettim kendimi. Ama bir tarafımda da babamın beni görmek isteyeceği hissine kapıldım" dedi.

Müge Anlı Jacco De Keizer'in İngiltere'de yaşayan ablasını buldu
Bu hayat hikâyesinin ardından müjdeli bir haber geldi. Canlı yayına bağlanan telefonun diğer ucunda hiç görmediği varlığından haberdar bile olmadığı ablası Özlem Han vardı. Konuşma sırasında abisinin de olduğunu öğrendi. Yalnız başına olduğunu düşünen Jacco için çok sevinçli bir haberdi. Fakat Özlem Han'a babasını sorduğunda ise üzücü haberi aldı. Özlem Han da, Jacco'yla aynı kaderi paylaşmıştı. Babası onu 1 yaşındayken bırakmış ve Yozgat'ta başka biriyle evlenmişti. Jacco gibi babasını bulmak için 2001 yılında yollara düşmüştü. 1991 yılında ise babasının hayatının kaybettiğini öğrenmişti.

Bu uluslararası buluşmalar sonucunda Jacco, "Ablamı ve ağabeyimi bulduğum için çok mutluyum. Onlara yakınım. Artık hiç bırakmayacağım ama babamı bulamadığım, onu hiç tanıyamadığım ve tanıyamayacak olacağım için de çok üzgünüm. Sizlere çok teşekkür ederim. Bana dünyanın en güzel duygularını yaşattınız" diyerek Müge Anlı'ya ve ekibine teşekkürlerini sundu.

CANLI YAYIN