Yarım asırlık mucize gerçekleşti

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Yarım asırlık mucize gerçekleşti

Hacer Maral ve oğlu Ali Atmaca’ya kavuştu.

Bilecik'te yaşayan Hacer Maral, 27 Nisan tarihinde kızıyla birlikte canlı yayına geldi ve 2 yaşındayken bıraktığı çocuğunu bulmak için Müge Anlı'dan yardım istedi. 13 yaşında evlilik, 14 yaşında annelik yükünü taşıyamayan Hacer Maral... Iğdır'da dünyaya gelen Hacer Maral, 13 yaşındayken ailesinin zoruyla istemediği biriyle evlendirildi. Yaşını doldurmadığı için resmi nikâhının yapılamayacağını düşünen ailesi bir sorun yaşanmaması için, Hacer'in kimlik yaşını büyüterek sorunsuz bir şekilde onu evlendirdi. Hacer, evliliğinden bir yıl sonra 14 yaşındayken hamile kaldı ve oğlu Ali Atmaca'yı dünyaya getirdi. Fakat eşini hiç sevmiyordu ve ayrılmak baba evine dönmek istiyordu. Fırıncılık yapan eşi bir iş kazası geçirmişti. Annesi de Hacer'e "eşinin parmakları kesilecek ilerde sana da çocuğuna da bakamaz, çocuğunu da bırak evine gel" dedi. Annesinden etkilenen ve yaşının küçük olmasından dolayı yaşadıklarını anlayamayan Hacer, oğlunu eşine bırakarak baba evine döndü.

13 yaşındayken istemediği bir evliliğe sürüklenen daha kendisi çocuk yaştayken bir çocuk dünyaya getirip, ailesinin baskısıyla tekrar baba evine dönen Hacer Maral'ın çileli hayatı asıl bundan sonra başladı. Ailesi onu ikinci evliliğini yapması için zorladı. Yaptığı evliliğinden birkaç çocuğu daha olunca geçmişte yaptığı hatayı anladı. Kendinden bir parça olan oğlunu yıllardır görmüyor, hatta onu tanımıyordu. Yıllarca kızıyla aradı fakat hiçbir sonuca ulaşamadı. Evladını görmek isteyen, onu bıraktığı için vicdan azabı duyan Hacer Maral son umudu olarak Müge Anlı'yı gördü ve ondan bir anne olarak oğlunu bulmak için yardım istedi.

Aradan yarım asır geçti, anne - oğul birbirine kavuştu
Kızıyla canlı yayına gelen Hacer Maral duygularını dile getirdi. 14 yaşında çocuğumu dünyaya getirdim. Ben daha çocuktum, çocuğun kıymetini bilmezdim. Onu sahiplenemiyordum sanki benim çocuğum değildi. Her zaman annem bakardı. Anne olmak ne demek anlayamıyordum. Sonra ikinci çocuğum dünyaya gelince anladım bu duyguyu. Aslında evladın senden bir parça olduğunu. Ne zaman dışarıda genç erkekleri görsem bunlardan biri benim oğlum olabilir mi derdim, çünkü tanımazdım oğlumu hiç görmedim. Şimdi onu bulmak istiyorum kokusunu içime çekmek istiyorum bir defa sarılsam kokusundan tanırım evladımı" dedi ve oğluna ekran başından çağrıda bulundu.

Yayın esnasında oğluyla ilgili bir ipucu bulundu. Oğlu'nun eski eşi canlı yayına bağlandı ve eşiyle ayrıldıklarını ama kendisinin en son Merter'de bulunduğunu söyledi. Müge Anlı ekibi yayın sonrası arama çalışmalarına devam ederken stüdyoya elinde çiçeklerle bir beyefendi geldi. Kendisine kim olduğu sorulunca da aranan Ali Atmaca olduğunu ve bir an önce annesine kavuşmak istediğini söyledi. Ekip, Ali Atmaca'yı alarak annesinin ve kardeşinin kaldığı otele gitti ve yarım asırlık hasret mutluluk gözyaşlarıyla son buldu.

CANLI YAYIN