Müslümanlığı seçen Moldovalı'nın duygusal anları

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Müslümanlığı seçen Moldovalı'nın duygusal anları

Hıristiyanlık ve İncil öğretmenliğinden Kur’an-ı Kerim’e sığındı, yanıt bulamadığı sorular için Nihat Hatipoğlu’na geldi.

Ramazan ayı boyunca Sultanahmet Meydanı'ndan canlı yayınla atv'de ekrana gelen Nihat Hatipoğlu ile Sahur programına, Moldova uyruklu bir izleyicinin samimi açıklamaları damga vurdu. 14 Haziran gecesi Moldova uyruklu olan, Türkiye'de evlendikten eşi gibi Müslüman olup Hatice ismini alan izleyicinin samimi açıklamaları göz doldurdu. Sultanahmet Meydanı'nda izleyenlerin sorularını cevaplayan Nihat Hatipoğlu'na gözyaşlarıyla sorduğu sorular ve hayat hikâyesi karşısında Nihat Hatipoğlu kayıtsız kalmadı.

Hatice mikrofonu eline aldığında, gözyaşlarıyla beraber kimsenin bir türlü yanıt vermediği sorularını yöneltmek istediğini söyledi. Hatice, "Yıllarca bugünü bekledim, size sorularım var. Şükürler olsun bunları sormak nasip oldu. Ben Hıristiyan olarak doğdum ve Hıristiyanlığın Adventist mezhebine bağlı olarak büyüdüm. Gençliğimde misyonerlik yaptım, birçok insana İncil'i öğrettim. Kimseden maddi bir karşılık almadım. Tek çabam insanları doğruya ulaştırmak, yönlendirmekti. Her zaman sadece İncil'e ve onun emirlerine inandım. Ama şimdi çok değiştim. Türkiye'ye Diyarbakır'a geldiğimde eşimle tanıştım onu sevdim, evlendim. Sonra Müslümanlığı ve İslam dinini gördüm; Müslüman oldum fakat kafam çok karıştı. İslam'ı çok seviyorum, Annem beni ziyarete geldiğinde benden ve İslamiyet'ten çok etkilendi. O da benim gibi din değiştirdi ve Müslüman oldu. Fakat ikimizin de soruları var. Ben ne kendi sorularımı yanıtlayabiliyorum, ne de onun sorularını. Birçok yere gittim ama beni kimse tam olarak aydınlatamadı. Doğup büyüdüğüm ülkemdeki arkadaşlarım İslamiyet'i seçtiğim için bana çok tepki gösteriyor, doğru yolda olduğumu biliyorum. Onlara anlatamıyorum çünkü benimde kafamda oturmayan şeyler, yanıt bulmayan sorular var. Siz beni aydınlatın ki bende onları anlatayım. Arkadaşlarıma sevdiklerime İslamiyet'i öğretip yaymak istiyorum. Orada İslam çok az biliniyor, birçok insan Müslümanlığı bilmeden, Peygamber Efendimizi tanımadan ölüyor. Misyonerlik yaptığım zaman kimseden para almazdım, aç susuz kalırdım. Herkesin kapısını çalar onlara öğretmeye çalışırdım ama insanlar beni istemezlerdi kapılarından şiddet uygulayarak gönderirlerdi. Doğru sözü çok sonra buldum, 'Allah'ın kelamına gelin'. Çok üzüldüm, çok hırpalandım şimdi doğruyu buldum ve sizden yardım istiyorum."

"Bir din yokken bile Peygamber Efendimiz 'Mazlumun dili, dini sorgulanmaz' demiştir. Sen doğru yoldasın"
Hatice'nin bu hayat hikâyesini pür dikkat dinleyen Nihat Hatipoğlu, ona, "Allah, seni sevdiği için bu noktaya getirdi. Seni ve buna vesile olan eşini tebrik ediyorum. Kur'an-ı Kerim bütün insanlığa atfedilen bir kitaptır. Hz. Muhammed, bütün insanlığın önderidir. Peygamber Efendimiz daha bir din yokken, mazlumun dili, dini sorgulanmaz demiştir. Sen doğru yoldasın. Hiçbir peygamberi birbirinden ayırmayacaksın. Bizler bütün peygamberlerin aşığıyızdır. İslam dini peygamberleri ayırmıyor, sadece Hz. Muhammed için son peygamber diyor. Hz. İsa içinse, Allah'ın oğlu değil, etiyle kemiğiyle Allah'ın kulu ve Resulüdür diyor. Merak etme, Cenabı Hak seni bugünkü halinle sorgulayacaktır, eski günahlarından mesul etmeyecektir" dedi ve az da olsa Hatice'nin içini rahatlattı. Yayın esnasında Nihat Hatipoğlu, Hatice'ye kendi özel numarasını verdi. Onunla görüşeceğini, içini rahatlatmak için elinden geleni yapacağını ve tüm sorularını yanıtlayacağının da sözünü vererek bu güzel konuşması için teşekkür etti.

CANLI YAYIN