Sevgi İzi kayıpları bulmaya devam ediyor

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Sevgi İzi kayıpları bulmaya devam ediyor

Müge Anlı’nın hayata geçirdiği "Sevgi İzi" sayesinde kayıplar bulunmaya devam ediyor.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programı yaz tatiline girerken "Sevgi İzi tatil yapmayacak" demişti. Bir aylık tatil süresi içinde Sevgi İzi dövmesi taşıyan 20 kayıp çok sürmeden bulunarak ailelerine kavuşturuldu. Geçtiğimiz günlerde ise aynı gün içerisinde iki kayıp birden bulundu. Bursa'da kaybolan Mustafa Alkanat İstanbul'da bulunurken, Balıkesir'de kaybolan Doğukan Gürbey de aynı gün bulunarak ailelerine kavuştular.

Bursa'dan kayboldu İstanbul'da bulundu
Bursa'da yaşayan 26 yaşındaki zihinsel engelli Mustafa Alkanat, 1 Ağustos'ta kimseye haber vermeden evinden çıktı. Mustafa'nın kaybolduğunu anlayan ailesi çok geçmeden arama çalışmalarına başladı. Bu sırada, Müge Anlı ve ekibine 2 Ağustos'ta, İstanbul Gaziosmanpaşa'dan bir telefon geldi. Duyarlı vatandaşlarımızdan biri, bileğinde Sevgi İzi taşıyan ve kendisini ifade edemeyen bir genç bulduğunu söyledi. Bileğindeki Sevgi İzi numarasından bilgilerine ulaşılan kişinin kayıp olarak aranan Mustafa Alkanat olduğu öğrenildi ve ailesine müjdeli haber verilerek Bursa'ya ulaştırıldı.

Otizm hastası Doğukan Gürbey de aynı gün içinde bulunarak ailesine kavuştu
24 yaşındaki Doğukan Gürbey ise hem otizm hem de epilepsi hastasıydı. Kendini ifade etmekte zorlandığı için ailesi, kendisine Sevgi İzi yaptırmıştı. Ailesiyle tatil için gittiği Balıkesir, Altınoluk'ta 2 Ağustos'ta kayboldu. Aynı gün içerisinde Müge Anlı ekibine, Altunoluk Jandarma Karakolu ulaşarak, sol bileğinin üzerinde Sevgi İzi olan bir kayıp bulduklarını belirtti ve Sevgi İzi numarasını verdi. Ekip, Sevgi İzi'ne kayıtlı bilgileri araştırarak, kaybın Doğukan Gürbey olduğunu belirledi. Kayıp bilgileri Altınoluk Jandarma Karakolu'na iletildikten sonra Doğukan ailesine teslim edildi. Böylelikle, bir gün içinde Sevgi İzi taşıyan iki kayıp, sağlıklı bir şekilde ve kolaylıkla ailelerine kavuşturuldu.

CANLI YAYIN