Bir ilke daha imza attı!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:05
Bir ilke daha imza attı!

Kayıp ve faili meçhul cinayet dosyalarını ekran önünde aydınlatan Müge Anlı, 12 Ocak'ta sır bir şekilde kaybolan Mustafa Özdemir'i arıyor.

İstanbul Sultanbeyli'de yaşayan Mustafa Özdemir 12 Ocak günü sabah 07.00 sıralarında işe gitmek için evden çıktı. Otobüse bindiği tahmin edilen 25 yaşındaki Mustafa Özdemir Samandıra, Güney Yan Yolu'nda yürürken esrarengiz bir şekilde kayboldu. Arkasında bıraktığı tek iz ise Samandıra Güney Yan Yolu'nda bulunan eldiveni ve sefer tasıydı. Özdemir ailesi oğullarını her yerde aradı. Ancak hiçbir sonuç alamadı. Bunun üzerine Mustafa'ya ait bir ipucu bulabilmek için Müge Anlı'ya sığındı. Müge Anlı kayıp Mustafa Özdemir'i bulabilmek için ekibini seferber etti. İstanbul'daki tüm hastanelerdeki hastalar tek tek araştırıldı. Gelen tüm ihbarlar titizlikle değerlendirildi. Yeni kamera kayıtları ortaya çıkarıldı. Müge Anlı'yı izleyen arama kurtarma ekipleri kaybolduğu bölgede Mustafa Özdemir'e ait bir iz aradı. Ancak hiçbir ize rastlanamadı.

Mustafa Özdemir'in esrarengiz kaybıyla ilgili akla gelen en kuvvetli ihtimal trafik kazası geçirmiş olması ve yürüdüğü yolun hemen yanındaki dereye düşmesiydi. Bu ihtimal üzerine Müge Anlı dünkü (26 Ocak Perşembe) yayınında Mustafa Özdemir'i bulabilmek için bir ilke imza attı. Müge Anlı, adeta bir emniyet birimi gibi çalışarak ilgili tüm arama kurtarma ekiplerini eş zamanlı harekete geçirdi. Mustafa Özdemir için ilk kez bu kadar detaylı bir arama çalışması yürütüldü. Müge Anlı, önce Samandıra Güney Yan Yolu'na ve derenin olduğu bölgeye ekiplerini gönderdi. Sakarya Arama Kurtarma Derneği Hendek Sualtı ve Su Üstü Arama Ekibi ve İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Şevki Sözen ile birlikte bölgede detaylı inceleme ve arama çalışması yapıldı. Ardından bu çalışmalara İSKİ ve İtfaiye ekipleri destek verdi. Müge Anlı Mustafa Özdemir'i kaybolduğu bölgede, canlı yayında Drone Kamera ile havadan aradı. Hem havadan, hem karadan, hem de derede arama 14 saat boyunca devam etti.

Arama çalışmaları sırasında Mustafa Özdemir'in eldiven ve sefer tasının bulunduğu yere çok yakın bir mesafede kaza yapmış bir araca ait parçalar bulundu. Bu parçaların arasında bir de delil sayılabilecek nitelikte bir kağıt bulundu. Müge Anlı'nın yayınını takip eden Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgeye gelerek Müge Anlı ekibinden hem bilgi aldı. Hem de bulunan parçaları incelemek üzere kriminal laboratuvara götürdü.

Tüm yetkili birimleri harekete geçiren Müge Anlı, Mustafa Özdemir'i aramaya bugün de devam ediyor.

CANLI YAYIN