atv HABER’DEN YILIN HABERİ!

GİRİŞ TARİHİ:  13.03.2013, 14:10 GÜNCELLEME TARİHİ:  05 Ocak 2015 Pazartesi, 15:58

atv Haberin başarılı muhabirlerinden Gökçen Özdemir, uzun süren araştırmaların sonunda, Avrupa’nın göbeğinde, Hollanda’da yaşayan binlerce Türk’ün yaşadığı dramı gözler önüne serdi.

atv Haberin başarılı muhabirlerinden Gökçen Özdemir, uzun süren araştırmaların sonunda, Avrupa'nın göbeğinde, Hollanda'da yaşayan binlerce Türk'ün yaşadığı dramı gözler önüne serdi.

12 Mart Salı akşamı atv ana haber bülteninde son dakika haberlerde yayınlanan Hollanda özel dosya haberi Türkiye'de ve dünyada büyük yankı uyandırdı. Ailelerinden zorla koparılarak götürülen çocukların, işkence gördüğü, uyuşturucuya alıştırıldığı, taciz ve tecavüze uğradığının ortaya çıkışı ülkeyi ayağa kaldırdı.

Özel haber, Twitter'da #ÇocuklarımızaDokunmaHollanda, #getyourhandsoffofourchildholland etiketi ile sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada en çok konuşulanlar listesi olan TT listesine (Trend Topic) girdi.

ÇOCUKLARINLA FAZLA SAMİMİ OLMAK YASAK!
atv haber ilk olarak, polis ve sosyal güvenlik görevlileri tarafından haksız yere üç çocuğu alıkonan Nurgül Azeroğlu'nun dramını ekrana getirdi. Çocuklardan ikisi 1997 yılında geri verildi, ancak alıkonduğunda 6 aylık olan Yunus halen lezbiyen vasilerinin yanında kalıyor.
Şu an 9 yaşında olan Yunus gerçek anne ve babasını gardiyanlar eşliğinde, 3 ayda sadece 1 saat görebilme hakkına sahip. Türkçe konuşmanın, fazla samimi olmanın yasak olduğu bu görüşmeler Nurgül Hanım'ın tek tesellisi.
9 yıl boyunca büyük bir hukuk savaşı vererek, çocuklarına şiddet uygulamadıklarını ispatlasalar da, şiddet görmediğine dair raporlar gizlendi, lezbiyen ailenin kurumla olan bağları Nurgül'ün çocuklarına kavuşmasını engelledi. Bu sırada ise Nurgül'ün 3 çocuğundan biri cinsel tacize de maruz kaldı.
Türkiye'den her yardım istediklerinde Çocuk Koruma tarafından cezalandırılan Azeroğlu ailesinin çocuklarına kavuşacakları günü bekliyorlar.

TÜRBANINI ÇIKAR, MAKYAJ YAP!
6 yıl önce iki çocuğu bir minibüsle elinden alınan Selcan Nur o sırada hamileydi. Şimdi elinde kalan tek çocuğunu kaybetme korkusuyla, Selcan Hanım alıkonan çocuklarını kurtarmaya çalışıyor. Bir saat görüşme izninde türbanını çıkarıp makyaj yapmak zorunda bırakılan Selcan Hanım, çocuklarının haksız yere alındığını ispatlasa da çocuklarını geri alamıyor.

GÖTÜRÜLEN ÇOCUKLAR BİR DAHA GERİ VERİLMİYOR!
3 yıl önce beş silahlı polis eşliğinde Çocuk Koruma Kurumu tarafından oğlu alıkonan, bir diğer mağdur kadın ise Nur Yörükseven…
Bir doktor tarafından hayal görüyor tanısı konulan, Hollanda'lı milletvekillerine danışmanlık yapan Nur Hanım'ın çocuğu birçok bahane ile elinden alındı. Nur Hanım bir süre sonra koruyucu ailenin evinde, gardiyan eşliğinde yapılan görüşmelerde çocuğunun işkence gördüğünü ve tacize uğradığını öğrendi. Fakat olay polis tarafından örtbas edildi. Üzerine çocuğun 5 kez daha koruyucu ailesi değişti. En son kaldığı ailede de cinsel tacize uğrayan oğlu için Nur Yörükseven her gün dağ gibi dosyalarla, mahkemelerle uğraşıyor. Benzer sorunlar yaşayan gurbetçilerle konuyu Avrupa Komisyon'unun gündemine aldırmaya çalışıyor.

İTİRAZ EDİNCE AKIL HASTANESİNE KAPATILDI!
Benzer mağduriyetleri yaşayan, iki çocuğu elinden alınan Köse ailesi 7 aydır çocuklarından ayrı. Hülya Köse'ye kocasıyla yaşadığı bir tartışma sebebiyle, önce kocasından boşanması için baskı yapıldı, boşanmayınca akıl hastanesine kapatıldı. Son olarak da çocuklarına el konuldu.

OKULA GEÇ KALDI, VELAYETİ ALINDI!
Abdullah Yıldız'ın ise oğlu okula geç kalıyor diye elinden alındı. Ama çocuğun başına verilen koruyucu ailede uyuşturucu kuryeliği ve cinsel istismara kadar he türlü bela geldi.
Abdullah Bey oğluna yaşatılanları belgeledi, geri alma hakkı kazandı, ancak oğlunun velayetini alan kadın, oğlunu uçakla Almanya'ya daha sonra Konya'ya kaçırdı.
CANLI YAYIN