9 Haziran 2022, Perşembe 19:00

atv Ana Haber 8749. Bölüm

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Erdoğan'dan adaylık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 2023 seçimleri için adaylığını resmen ilan etti. İzmir'deydi Erdoğan. Efes 2022 Tatbikatı için Seferihisar'daydı. Ki oradan verdiği mesajlar da çok kritik. Yunanistan'a seslendi. AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında kurdu bu cümleyi, "Cumhur ittifakının adayı benim" dedi. CHP liderine de "Ya adayını ya da adaylığını açıkla" diyerek aslında hodri meydan demiş oldu. Erdoğan'ın gündeminde İYİ Parti'li bir milletvekilinin başlattığı Kılıçdaroğlu'nun mezhebi tartışması da vardı. Sert ve net bir tavırla konuştu; "Kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz" cümlesini kurdu.

**

"Şaka yapmıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın adalar üzerinden sahnelemeye çalıştığı provokasyona belki de bugüne kadarki en sert tepkiyi, Seferihisar'da Efes 2022 tatbikatında verdi. Ege'de uluslararası anlaşmaları hiçe sayan Yunanistan'ı açık açık uyardı; "Şaka yapmıyorum. Adaları silahlandırmaktan vazgeçin" dedi. "Uluslararası haklarımızı çiğnetmeyiz" diyerek Miçotakis yönetimine seslendi "Aklını başına al sonu felaket olur" diye de altını çize çize aslında ilerde Ege'de atılabilecek adımların işaretini verdi.

**

Başkenti yine sel aldı

Ankara'da, siyasetin dışında, önemli bir gündem daha var. Sel ve selin arkasında bıraktıklarıyla boğuşuyor Başkent. Dün çok çarpıcı görüntüler taşımıştık ekrana. Biz yayın yaptığımız saatlerde, yine yağmur vardı Ankara'da. Ve yine sel oldu. Çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan binalar vardı. Boşaltıldılar. Dahası, yine sel nedeniyle ölümle burun buruna gelenler de oldu

**

Esra Erol'un programına gözü yaşlı bir anne konuk oldu. Kızından, aylardır haber almadığını anlattı. Genç kızın bulunduğu haberini canlı yayında aldı. Hatta kızı yayına da katıldı. Ama bu, annenin beklediği bir buluşma olmadı.

**

'Torbacı' avukat

Esenyurt Karakolu'na getirilen bir zanlının ifadesi alınıyordu. Bir süre sonra da avukatı geldi. O kişi, aynı zamanda gözaltındaki genç adamın sevgilisiydi. Erkek arkadaşını savunan avukatın, "Müvekkilime yemek getirdim" dediği kutunun içinden uyuşturucu çıktı.

**

Patenci dede

Erzurumlu Eren İlter'in, gençleri kendine hayra bırakan bir tutkusu var. Paten.. Aslında buz pateni antrenörü. Çok sayıda sporcu yetiştirdi. Şimdi ise çocuklara gönüllü olarak paten kaymayı öğretiyor. Kendisi de bu tutkuyu yaşamakta geri durmuyor tabi. Her yere patenle gidiyor.

**

Balyozlu kavga

Bir motosikletli önünde ilerleyen araca çarptı ve iki sürücü arasında tartışma çıktı. Çok küçük çaplı bir kazaydı bu. Ama gerginlik ağız dalaşıyla kalsa iyiydi. Kısa süre sonra, bıçak ve balyoz çıktı ortaya. Kavgaya karışan bir kişi defalarca bıçaklandı ve 3 kişi hastanelik oldu.

**

TV kanalı alacaktı evinden oldu

Yusuf Özyıldırım çevresinde bir iş insanı olarak tanınıyordu. Reklam ve klip yayını yapan bir televizyonun yetkilisinden kendisine ortaklık teklifi geldi. Özyıldırım, bu teklifi kabul etti ve işbirliği için evini ortaya koydu. Ancak iddiasına göre; kendisine akıl almaz bir oyun oynandı ve evini kaptırdı. Talihsiz adam, başına gelenleri bugün atv Haber ekibine anlattı.

**

Kuruluş hayranı

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro'nun, Türk dizilerine olan hayranlığı malum. Resmi ziyaretleri için Türkiye'ye gelen Maduro'nun dün bir durağı daha vardı. Kuruluş Osman' dizisi oyuncularıyla bir araya geldi devlet başkanı. Hikayeye hakim oluşu, dikkatlerden kaçmadı. İşte o renkli anlar.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN