13 Haziran 2022, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber 8753. Bölüm

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Tahrik yürüyüşü

Siyasetin dünden bu yana manşeti, aralarında HDP'li milletvekillerinin de olduğu bir grup terör yandaşının Kadıköy'deki tahrik yürüyüşü. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük sloganlarının atıldığı yürüyüş, polis tarafından durduruldu. Tabii arbede çıktı. HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydemir de o itiş kakış esnasında polislerden birine yumruk attı. Görüntüye sosyal medyadan gün boyu tepki yağdı. Tabii siyasetten gelen sesler de çok sertti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu bugün. Polise yumruk atan HDP'li vekil Saliha Aydemir için "Bu alçaklığın bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz" dedi.

**

Tarihi gün

Türkiye bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Türkiye'nin en büyük gaz keşfi olarak kayıtlara geçen Karadeniz gazını evlere buluşturmak için ilk adım atıldı. Filyos limanında denize boru indirme ve ilk kaynak işlemi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle gerçekleşti. Erdoğan, günlük 10 metreküp doğalgazın aktarılacağını belirtti. Hedefinde gaz keşfine yönelik muhalefetten gelen eleştiriler de vardı.

**

ÖZEL HABER – Kahreden kader

Bazen bir haber için yollara düşüyor ekibimiz, bazen de haber, önlerine çıkıyor. atv Haber, bir haber için İzmir yolundaydı. Aniden bastıran sağanakta, feci bir kazaya tanıklık ettiler. Kahreden ayrıntıysa, arıza yapan bir araca yardıma giden gencin onlara çarpan bir başka araç yüzünden hayatını kaybetmesiydi.

**

Büyük yüzleşme

Arife Sazak... 36 yaşındaki kadın bir çocuk annesiydi ve aynı zamanda da zihinsel engeli vardı. Bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışıyordu. Sazak, 10 gün önce ortadan kayboldu. Annesi katıldı Müge Anlı'ya, "Kızım kandırılarak kaçırıldı" diyordu. Her yerde aranan kayıp kadın bulundu ama telefondaki konuşmaları herkeste şüphe uyandırdı.

**

ÖZEL HABER - İşte dinlenemeyen telefon

Z-kuşağı hatırlamayabilir. Görevimiz Tehlike'nin en akılda kalan repliklerinden biriydi. "Bu mesaj beş saniye içinde kendini imha edecektir" Amaç, senaryodaki gizli görevlerin açığa çıkmamasıydı. Yıllar içinde o disklerin yerini dinlenemeyen telefonlar aldı. Şimdi izleyeceğiniz örneğiyse, Görevimiz Tehlike'yi hatırlatır cinsten. Şimdilik sadece devletin üst kademesinin kullanabildiği yerli ve güvenli telefon, düşman eline geçince kendini imha ediyor.

**

ÖZEL HABER - Çalıntı çıktı

Sadık Ünalan, telefon almak için bir teknoloji mağazasına gitti. Hâtta, fazladan ödeme yaparak sıfır sandığı telefona kasko da yaptırdı. Çok kısa bir süre sonra telefonun sahibinin kapısını polis çaldı. Aldıkları telefon, hem çalıntı hem de ikinci eldi. Üstelik mağduriyetleri, bununla da sınırlı kalmadı.

**

ÖZEL HABER – "Hırsız aranıyor"

Küçük esnaf, yanında çalışacak eleman ararken, genelde iş yerinin camına ilan asar.. Market işletmecisi Fırat Bardak da ilan astı cama. Ama aradığı eleman değil bir hırsızdı. Hem de markete, neredeyse çalışanlar kadar sık gelen bir hırsız. Sabaha karşı ortaya çıkıyor, üzeri brandayla örtülü sebze ve meyveleri, çuvallara doldurup gidiyor.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN