16 Haziran 2022, Perşembe 19:00

atv Ana Haber 8756. Bölüm

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

AK Parti'den asgari ücret açıklaması

Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı ile birlikte ek zam beklentisi var. Ama sadece memur ve emekliler değil asgari ücretliler, tüm çalışan kesimlerin gözü kulağı ekonomi yönetiminden gelecek haberlerdeydi. Sıcak gelişme şu sıralar AK Parti Genel Merkezinde yapılan görüşme. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu dakikalarda Türk-iş Başkanı Ergün Atalay'ı genel merkezde kabul ediyor. Buluşma yaklaşık bir saat önce başladı. İçeriğine dair verilen net bir bilgi yok, ancak, artık yapılacağı neredeyse kesinleşen "asgari ücret" zamlarıyla alakalı olabileceği görüşü hakim. Açıklamalar da peş peşe gelmişti birkaç gün boyunca. Erdoğan "Temmuz'da tüm çalışanlarımızın yüzü gülecek" diye konuşmuştu. Ardından Bakan konuştu, "Bunu karşılayacak güç ülkemizde var" dedi. Şimdi merak edilen, zam oranının ne kadar olacağı. Bununla ilgili de kulislerde konuşulan farklı formüller var. O formüllerin detayları haberimizde.

**

2,5 milyon öğrenciye af müjdesi . Af kimleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu öğrenci affı teklifi için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Yaklaşık iki buçuk milyon öğrenciye üniversite kapılarını tekrar aralayacak affın detayları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. En çok merak edilen aftan kimlerin yararlanabileceği. İşte o listenin ayrıntıları.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezinde il başkanları ile bir araya geldi. Ekonomiden dış politikaya ve elbette siyasetteki tartışmalara kadar geniş bir değerlendirme yaptı. Muhalefetin 6'lı masasında yaşanan tartışmalar gündemindeydi. "Masa sirk çadırından beter hale döndü, bunlar mı terörle mücadele edecek, bunlar mı ülkenin çıkarlarını savunacak?" cümlesini kurdu. 2023 seçimlerine de dikkat çekti, teşkilatı uyardı. Ardından seçimi kazandıracak formülünü; '23 milyon üye' hedefiyle açıkladı. "11 milyon üyenin her biri bir üye daha getirirse seçimi önceden kazanmış olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı son sözlerini ekonomiye ayırdı.

"Bu salgın ekonomideki dengeleri altüst etti. FED'in attığı adımı gördünüz. Niye acaba? Amerika'da böyle bir adımın atılması sıradan bir olay değil. İnsanları geçim sıkıntısından kurtaracak olan da enflasyonu düşürecek olan da biziz." şeklinde konuştu.

**

Anne ve oğlunu Esra Erol kavuşturdu

Anneme kavuşacağım gün, rüyalarıma giriyor. Ne olur onu bulun" Bu sözler, yıllardır anne hasretiyle yanıp tutuşan bir genç adamın ağzından döküldü. 30 yaşındaki Ömür Kurşun, elindeki tek bir fotoğraf karesiyle, her yerde bugüne dek hiç görmediği annesini arıyordu. Esra Erol'dan yardım istedi. Ve bakın anne ve oğlunun hikayesi nasıl bitti?

**

Şüpheli sevgili cinayeti itiraf etti

Sevil Kutlu, yaklaşık 3 yıl önce, ortadan kaybolmuş hatta ailesi, kızlarının bulunabilmesi için Müge Anlı'nın programına konuk olmuşu. Genç kadının sevgilisi de vardı aynı programda. O gün, Sevil Kutlu'nun yurt dışında olduğunu söyleyen sevgili cinayeti itiraf etti.

**

ÖZEL HABER- Ölmüş haberi yok

Manisa'da yaşayan Nalan Çoban, rutin bir trafik çevirmesinde hayatının şokunu yaşadı. Neredeyse 30 yıldır cüzdanında taşıdığı ehliyeti geçersizdi. Çünkü kayıtlara göre hayatta değildi. Böyle bir hatanın nasıl mümkün olduğunu anlayamadan üzerine bir de ceza yedi. Ehliyetsiz araç kullanmaktan.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN