24 Haziran 2022, Cuma 19:00

atv Ana Haber 8764. Bölüm

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

"Büyük oranda kontrol altında"

Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesinde. Kundakçının babası atv Haber'e konuştu. Marmaris yangını 3. gününde.

Marmaris'ten beklediğimiz iyi haber geldi. Yüreğimize bir nebze de olsa su serpen o haberi, Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Yangın büyük oranda kontrol altında. Cumhurbaşkanı, Marmaris'te Yangın Koordinasyon Merkezi'nde yaptı bu açıklamayı. İlk dakikadan bu yana süren büyük seferberliğe de değindi. Sahada emek veren herkese bizzat teşekkür etti. Hükümetin yangına hazırlıksız yakalandığı iddiasını, bu büyük seferberliğe rağmen sürdüren muhalefete de ince bir gönderme yaptı. Artık üçüncü gün geride kalmak üzere. Ve az önce de söylediğim gibi alevler büyük oranda kontrol altında. Bu denli büyük yangında bu kadar hızlı sonuç alabilmek, gerçekten sahadaki o büyük özverinin sonucu. Yangın uçakları, helikopterler yine aralıksız su taşıdı felaketin üzerine. Binlerce personel aralıksız mücadele etti, ediyor. Güçlendikçe, alevlere de güç veren rüzgara rağmen sürüyor mücadele. Soruşma boyutunda da önemli bir gelişme var. Ormanı bile isteye yaktığını itiraf eden zanlı tutuklandı. Babası ise kamera karşısında ağladı bugün. Ama gözyaşları, oğlu için değil, yanan ağaçlar için aktı...

**

Erdoğan'dan caydırıcı ceza çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesinde. Kundakçılar için idam cezası sinyali

Cumhurbaşkanı sabah Dalaman Havalimanı'nda, İstanbul'a hareketinden önce bakanlardan bilgi almıştı. Akşam üzeri yeniden döndü Marmaris'e. Ve hiç vakit kaybetmeden yangın kontrol merkezine geçti. Dakikalar sonra kamera karşısındaydı. Hepimizin beklediği o haberi verdi. "Yangın büyük oranda kontrol altında" dedi. 61 hava aracı ve binlerce personelle müdahale edildiğini de hatırlattı. Bu hatırlatma ilk günden bu yana, "Yangın söndürme uçağımız yok" iddiasını gündeme taşıyan muhalefete de bir cevaptı aslında. İnce bir göndermenin de içinde olduğu bir cevap. Önemli bir çağrısı da oldu Erdoğan'ın. Ormanlarımızı ateşe verenlerle ilgiliydi bu çağrı. "Caydırıcı olacaksa, idam cezası gündeme alınmalı" dedi.

*

Fatih Camii'nde tarihi gün

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Tarihi yarımada bugün, sabahın erken saatlerinden itibaren büyük bir yoğunluğa sahne oldu. 93 yaşında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu'nu sevenleri son yolculuğu sırasında yalnız bırakmadı. On binlerin birlikte saf tuttuğu cenaze namazına yoğun programına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

**

Hem ağlattı hem güldürdü

Müge Anlı sezona damga vurdu

Çözdüğü cinayetlerle, vesile olduğu kavuşmalarla tam 14 yıldır tartışmasız bir başarı hikayesi Müge Anlı ile Tatlı Sert. Evleneceği haberiyle de manşet olan ünlü sunucu bugün sezon finaliyle ekranlardaydı.

**

Kablosuz şarj sağlayan akıllı yol

Elektrikli otomobillerin rekabeti, genellikle menzilleri yani pil güçleri üzerinden ilerliyor. Ve tabii şarj süreleri. Ancak şimdi izleyeceğiniz yol yaygınlaşırsa pillere bu kadar büyük paralar harcamamıza gerek kalmayabilir. İşte, siz aracınızı sürerken bataryanızı kendiliğinden dolduran akıllı yol.

**

Instagram'dan tartışılan karar

Sosyal medya özellikle çocuklar için tehlike teşkil edebilecek görüntülerle dolu. Ebeveynler, yakın takipte olsa da çocuklar, yaşlarını büyük gösterip üyelik açabiliyorlar. İşte bu sisteme Instagram, bir çare bulmaya hazırlanıyor. Masada iki seçenek var: biri, 18 yaşından büyük üç arkadaşınızdan teyit. Ki bu, gençlerin kolayca arkasından dolanabileceği bir duvar. İkincisiyse; yapay zeka destekli. Bir algoritma, yüzünüzü tarayarak, kaç yaşında olduğunuzu tahmin edecek. İşte bu tedbir ebeveynlerde çocuklarımızın verileri isteğimiz dışında depolanır mı endişesini de beraberinde getirdi.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN