Maç Sonuçları

ZTK çeyrek final eşleşmeleri

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

Giriş: 02 Nisan 2019, Salı 22:54
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi saat 12.00'de başladı. Kupada son 16 turu maçlarının ardından rakiplerini eleyerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe, Galatasaray, Medicana Sivasspor ve Bursaspor kura çekimine seri başı olarak katıldı. Seri başı olmayan takımlar ise Gençlerbirliği, Mersin İdmanyurdu, Kayserispor veya Manisaspor'du. Kura çekiminde muhtemel yarı final eşleşmeleri de belli oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final eşleşmeleri şöyle:

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

Galatasaray - Manisaspor

Kayserispor - Medicana Sivasspor

Bursaspor - Gençlerbirliği

Mersin İdmanyurdu - Fenerbahçe

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Galatasaray / Manisaspor galibi - Kayserispor / Medicana Sivasspor galibi

Bursaspor / Gençlerbirliği galibi - Mersin İdmanyurdu / Fenerbahçe galibi

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak çeyrek final karşılaşmaları 3, 4, 5 Mart ve 7, 8, 9 Nisan, yarı final karşılaşmaları ise 28, 29, 30 Nisan ve 19, 20, 21 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Bu arada kura çekimine Fenerbahçe adına yönetim kurulu üyesi Yalçın Haker, Galatasaray adına futbol takımı idari Menejari Cenk Ergün, Medicana Sivasspor adına başkan yardımcısı Erkan Bozatlı, Bursaspor adına asbaşkanı Ali Büyükkurt, Gençlerbirliği adına yönetim kurulu üyesi Kemal Yurttakalan, Kayserispor adına kulüp görevlisi Kemal Onur Köroğlu'nun katıldığı kura çekiminde, Mersin İdmanyuru ve Manisaspor temsilcileri yer almadı.