Maç Sonuçları

Dört elle sarıldı

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Manisaspor'u Türk Telekom Arena'da 4-0 yenen Galatasaray yarı finaldeki yerini ilk maçtan ayırmış oldu.

Giriş: 02 Nisan 2019, Salı 22:54
G.Saray, zirvesinde yer aldığı Spor Toto Süper Lig'den sonra Ziraat Türkiye Kupası'na da iyice ağırlığını koydu. Sarı-kırmızılı ekip, Arena'da konuk ettiği Manisaspor'u kupanın çeyrek final ilk maçında 4-0'lık skorla mağlup edip, rövanşı formaliteye çevirdi. ATV'den naklen yayınlanan karşılaşmada Cimbom'u farka götüren golleri 34't e Dzemaili, 40'ta penaltıdan Emre Çolak, 68 ve 88'de kafa ile Pandev attı. Konuk ekipte Sercan 39'da kırmızı kartla oyundan atılırken, Emre ile 49'da bir de penaltı kaçıran G.Saray'ın Yasin, Sneijder ve Sinan ile 3 topu direkte patladı.


PANDEV YİNE KUPADA COŞTU
Manisaspor ağlarını 2 kez havalandıran Goran Pandev, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki skorer futbolunu devam ettirdi.

Sarı-kırmızılı ekibin ligde forma şansı bulmakta zorlanan isimlerinden olan Pandev, Manisaspor'a 2 şık kafa golü atarken, tamamı Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 7 gole ulaştı.

Pandev, daha önce FBM Makina Balçova Yaşamspor ile deplasmanda yapılan maçta 3, İstanbul'da yapılan maçta 1 ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'la deplasmanda oynanan maçta da 1 gole imza atmıştı.

Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü kaydeden Blerim Dzemaili, sarı-kırmızılı formayla ilk golünü atarken, Emre Çolak ise penaltıdan kaydettiği golle 21. resmi müsabakasında 4. kez skora katkı yaptı.

EMRE ÇOLAK 1 ATTI 1 KAÇIRDI
Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, Manisaspor karşısında kazanılan iki penaltı vuruşunda da topun başına geçerken, bu atışlardan birini gole çevirdi, birini ise kaçırdı.

İlk yarıda Dzemaili'nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı kullanan Emre, takımını 2-0 öne geçirdi. Sarı-kırmızılı futbolcu ikinci devrede Sinan Gümüş'ün yerde kaldığı pozisyonda verilen ikinci penaltıda ise kaleci Umut Kaya'yı geçemedi.

SNEİJDER 55 DAKİKA SAHADA KALDI
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, as oyuncularının önemli bölümünü dinlendirdiği maçta forma verdiği Sneijder'i 55 dakika sahada tuttu.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Hollandalı yıldız, hafta sonu Fenerbahçe ile yapılacak derbi maç öncesi riske edilmeyerek 55. dakikada oyundan alındı ve yerine Olcan Adı karşılaşmaya dahil oldu.

GALATASARAY'IN 3 ŞUTU DİREKTEN DÖNDÜ
Sarı-kırmızılı ekip, Manisaspor karşısında 3 kez kale direğine takıldı.

Maçın 27. dakikasında Yasin Öztekin'in, 53. dakikasında Sneijder'in ve 72. dakikasında da Sinan Gümüş'ün şutlarında meşin yuvarlak, kale direğine çarparak oyuna geri döndü.

AYDIN YILMAZ 406 GÜN SONRA
Teknik direktör Hamzaoğlu'nun ikinci yarıda oyuna sürdüğü Aydın Yılmaz, yaşadığı ciddi sakatlığın ardından 406 gün sonra A takımla maça çıktı.

Geride kalan sezon, 22 Ocak 2014 tarihinde Elazığspor ile deplasmanda yapılan Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında ayağı kırılan Aydın, aradan geçen 406 günün ardından yeniden A takımda forma şansı buldu.

Sarı-kırmızılı oyuncu, bu sezon 21 Yaş Altı Takımı'nın 18 Ekim 2014 tarihinde Fenerbahçe ile yaptığı maçta forma giymiş ve bu karşılaşmada bir kez daha sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmıştı.

SEMİH KAYA 1,5 AY SONRA SAHADA
Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı sonrası 1,5 aylık aranın ardından A takımda sahalara dönen Semih Kaya, maçın sadece ilk yarısında forma giydi.

Hamzaoğlu'nun fazla zorlamak istemediği başarılı oyuncu, ilk yarıda başarılı bir oyun ortaya koydu ve ikinci yarı başlarken yerini Sinan Gümüş'e bıraktı.

SiNAN BOLAT İLK KEZ GOL YEMEDİ
Galatasaray kalecisi Sinan Bolat, bu sezon ilk kez forma giydiği bir maçı gol yemeden tamamladı.

Sezon başında Portekiz ekibi Porto'dan kiralanan, sezon içinde forma giydiği maçlardaki performansı beklentilerin altında kalan Sinan, Manisaspor maçında ilk kez kalesini gole kapattı.

Sarı-kırmızılı formayla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1 maç oynayan, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 6. maçına çıkan Sinan, Manisaspor öncesi forma giydiği 6 maçta 11 gol yemişti.

MANİSASPOR 10 KİŞİ KALDI
Konuk ekip, Muhammet Sercan Türkeri'nin henüz 39. dakikada kırmızı kart görmesiyle mücadeleye 10 kişiyle devam etti.

Ceza sahası içinde Dzemaili'ye yaptığı müdahalede son adam olması nedeniyle hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'ndan direkt kırmızı kart gören Muhammet Sercan, hem takımını 10 kişi bıraktı hem de penaltıya sebebiyet verdi.

KALECİ ONUR SAKATLANDI
Manisaspor kalecisi Onur Kaya, ikinci yarıda sakatlık geçirerek oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Müsabakanın 56. dakikasında sakatlık yaşayan ve yerde kalan Onur, sedye ile saha kenarına alındı. Onur'un yerine 58. dakikada Bayram Olgun kaleye geçti.