Maç Sonuçları

Sivas yarı final biletini kaptı

Normal süresi ve uzatmalar sonunda tur atlayan Sivasspor oldu.

Giriş: 02 Nisan 2019, Salı 22:54
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Medicana Sivasspor, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 sona eren karşılaşmada Kayserispor'a penaltı atışlarında 3-1 üstünlük sağlayarak adını yarı finale yazdırdı ve G.Saray'ın rakibi oldu. 29'da Mehmet'in şutunu kaleci Ertuğrul çıkardı. 32'de Biseswar'ın vuruşu az farkla auta gitti. Sivasspor, golü 45'te Aatif Chahechouhe ile buldu ve ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

89'da Turgut Doğan'ın yerde kaldığı pozisyonda hakem Süleyman Abay, penaltı düdüğünü çalarak tartışmalı bir karar verdi. Atışı gole çeviren Bobo skoru 1-1 yaptı ve maçı uzattı. Uzatmalarda gol olmayıca penaltılara geçildi ve seri atışlarda Yiğidolar, 3-1 kazanıp yarı finalde Galatasaray ile eşleşti.

Seri penaltı atışlarında 9 penaltının 5'i kaçtı, 4'ü gol oldu .Sivasspor'da Kadir Bekmezci ve İbrahim Akın, penaltıları gole çeviremezken; Burhan Eşer, İbrahim Öztürk ve Aatif Chahechouhe golü attı. Kayseri'de ise Bobo, Mijailovic ve Çağlar penaltıları kaçırdı. Turgut Doğan'ın golü ise Kayserispor'a yetmedi