Maç Sonuçları

Sonat Göksel: Diego'dan mesaj var

Spor yazarı Sonat Göksel atv.com.tr için yazdı.

Giriş: 02 Nisan 2019, Salı 22:54
Bursaspor Fenerbahçe maçı beklediğimin de üzerinde tempolu ve gergin başladı. Henüz ilk dakikalarda Fenerbahçe oyuna konsantre olmaya çalışırken, ev sahibi ekip adeta 2.vitese takmış gibiydi. Top ayaktayken tempolu oyun, top rakipteyken ikinci bölgede başlayan erken presin mutlaka skora olumlu yansıması gerekir. Ancak bu süre zarfında akıllarda kalacak bir tek Bakambu'nun pozisyonu sonuç getirmeyince futbol rüzgarı Fenerbahçe'nin lehine döndü. Orta alanda top çıkartmakta zorlanan Sarı-Lacivertliler'de Diego'nun geriye gelip top alması hem oyunu okuma zekasının ne derece ilerde olduğunu gösterdi, hem de takımının maçta dengeyi kurmasını sağladı. Uzun zamandan sonra istekli oyun sergileyen Emenike'yi de unutmamak lazım. Attığı golde ofsayt var mı, yok mu ? sorusuyla bir kez daha Pieroyu akıllara getirirken, alkışın büyüğünü golü hazırlayan Mehmet Topal hak etti.
Bu gole reaksiyon göstermesi uzun sürmedi Bursaspor'un. Sezon başından beri en etkili oyun tarzı olan; rakip alanda top kapıp üç pasla pozisyona girme özelliğinde, sahanın yıldızı Belluschi ile eşitliği sağladı. Bu golde Fernandao'nun pivot santrafor özellikleri tam anlamıyla ön plana çıktı.
Bursaspor tam beraberliğe sevinirken, Bruno Alves'in jeneriklik frikik golü bir kez daha skor üstünlüğünü Fenerbahçe'ye getirdi ve devre Sarı-Lacivertlilerin üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarı ise Emenike'nin iki defans arkasına yaptığı etkili koşu ile başlarken birisi yanlış kararla ofsayt olarak, diğeri ise Diego'nun enfes pası sonrasında kaleci Harun tarafından bertaraf edildi. İlk yarıya nazaran ikinci 45 dakika futbol kalitesi daha kötüydü. Ancak kalite düşse de daha fazla gol pozisyonunun yaşandığı ve heyecanın son düdüğe kadar devam ettiği de bir gerçek. Özellikle İsmail Kartal Diego'yu oyundan almasından sonra ibre tamamen beraberlik için çırpınan Bursaspor'a döndü. Volkan Şen'in etkisizliği Bakambu'yu çok yalnız bıraktı. Fernandao da tecrübeli Egemen ve Alves 'in daralttığı alan arasında yeteri kadar beslenemeyince kayboldu ve istediği golü bulamadı.
Fenerbahçe bu galibiyetle yine Bursa'da oynanacak final için çok büyük avantaj elde ederken Diego'yu, hatta Emenike'yi de kazandığının altını çizmek isterim. Kadıköy'de bu karşılaşmadan bir tane daha seyredecek olmamız gerçekten biz futbol severler açısından büyük şans.