Maç Sonuçları

Final öncesi son viraj

Türkiye Kupası yarı final son karşılaşmaları ile atv ekranlarında. Maçlar ne zaman? Hangi takımlar tura daha yakın?

Giriş: 02 Nisan 2019, Salı 22:54
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçlarının programı şu şekilde; 19 Mayıs Salı günü saat 20:30'da Medicana Sivasspor kendi sahasında Galatasaray ile karşı karşıya gelirken, 21 Mayıs Perşembe 20:30'da Fenerbahçe - Bursaspor konuk edecek.

Buraya kadar nasıl geldiler?
Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası'na C grubunda başladı. C grubunu 12 puan ile Mersin İdmanyurdu'nun önünde lider olarak tamamladı. Çeyrek finalde Gençlerbirliği ile eşleşen Bursaspor, rakibini 1-1 ve 3-2'lik skorlarla rakibini kupadan eleyerek yarı finale çıktı.

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'na E grubundaki maçlarıyla başladı. E grubunu Kayserispor'un ardından averajla ve 11 puanla ikinci olarak tamamladı. Çeyrek finalde Mersin İdmanyurdu ile eşleşen sarı lacivertliler, ilk maçı deplasmanda 2-1, ikinci maçı ise 4-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda G grubunda mücadele etti. Eskişehirspor, Diyarbakırspor ve Balçova Yaşamspor'un da yer aldığı G grubunu 12 puanla lider olarak tamamladı. Çeyrek finalde Manisaspor ile eşleşti Galatasaray. Bu maçı da 4-0 gibi net bir skorla kazandı.

Galatasaray'ın rakibi Medicana Sivaspsor ise ZTK'da A grubunda mücadele etti. Tuzlaspor, Gaziantepspor ve Gaziantep B.Ş Bld.Spor'un yer aldığı grubu 12 puanla Tuzlaspor'un ardından ikinci tamamladı. Medicana Sivaspor son olarak Kayserispor'u eleyerek yarı finale çıkan dördüncü takım oldu.

Hangi takımlar finale daha yakın?
İlk karşılaşmalara bakıldığında Fenerbahçe ve Galatasaray finale daha yakınlar. Deplasmanda Bursaspor'u 2-1 yenen Fenerbahçe bu kez kendi evinde ve bu avantajını iyi kullancaktır. Ayrıca ligde olsaı bir ikinci ve üçüncülük durumunda Kupa'yı daha fazla isteyeceği de a��ikar. Her türlü galibiyet ve beraberlikte finale çıkabilcek olan Fenerbahçe 1-0'lık yenilgi halinde dahi gol averajı farkıyla turu geçen taraf olacak. İki farklı ya da 3-2, 4-3 gibi 2-1'den daha gollü yenilgilerde ise Fenerbahçe elenecek. Diğer taraftan Galatasaray'ın işi biraz daha kolay. Her ne kadar deplasmanda oynacayacak olsa da 4-1 gibi bir skor avantajını elinde tutuyor sarı kırmızılılar.