Özgecan Aslan 5. Vefat yıldönümünde anıldı

GİRİŞ TARİHİ:  11.02.2020, 11:44 GÜNCELLEME TARİHİ:  11 Şubat 2020 Salı, 12:10
Özgecan Aslan 5. Vefat yıldönümünde anıldı

Kadına karşı şiddetin sembol ismi Özgecan Aslan. Atv kahvaltı haberleri Tarihte Bugün bölümünde Özgecan Aslan anıldı. Atv kahvaltı haberleri sunucusu Nihan Günay, “Kadınlara yönelik şiddete karşı hepimiz suçluyuz” dedi.

Nihan Günay : "Çok sayıda fail var. Sadece kadını öldürenler değil, onun yakın çevresindeki erkekler de suçlu. Onu teşvik eden kadınlar, o canileri büyütürken bir yerlerde yanlış yapan biz anneler, 'aile içinde siz karışmayın' diyenler de suçlu. Gereken cezayı vermeyip, yüreklendirenler de... Şiddete sessiz kalanlar da suçlu. Kadına şiddet, kolektif bir suça dönüşmüş durumda. Hepimiz suçluyuz. Genç kızlarımızı koruyamıyor, çocuklarımız 'anne lütfen ölme diye yalvarıyorsa, bu dünya batabilir, kıyamet kopabilir artık! Şiddetin kadını erkeği çocuğu hayvanı yok, her zaman söylüyoruz güçlüsü güçsüzü var. Elindeki gücü hazmedemeyenlerin güçsüzü ezmesi zulmetmesi var. Yani çiğ süt emmiş insanoğlunun eline aldığı güçle içindeki zalimi ortaya koyması var. Tabi bütün ruhlar zalim değil." dedi.

Haberin videosunu izlemek için tıklayın
https://www.atv.com.tr/webtv/kahvalti-haberleri/ozelvideo/kadina-karsi-siddette-hepimiz-sucluyuz?id=d5b0a908-326f-455d-b49d-cf1c96870b6b

CANLI YAYIN