Koronavirüsün psikolojik etkileri neler?

GİRİŞ TARİHİ:  08.04.2020, 13:01 GÜNCELLEME TARİHİ:  08 Nisan 2020 Çarşamba, 13:01
Koronavirüsün psikolojik etkileri neler?

Tüm dünyayı saran koronavirüsle birlikte herkesin yaşam tarzı değişti. Koronavirüsün psikolojik etkileri neler oldu? Psikolog Müge Sargın, Kahvaltı Haberleri'nde Nihan Günay'ın sorularını yanıtladı.

Sargın: "Kaygı bir duygu ve her duygunun bir işlevi var. Öncelikle bunu unutmamak gerekiyor. Eğer kaygımız sıfır olsaydı hayatta kalamazdık. Kaygı bizim hayatta kalmamızı sağlayan bir duygu... Sizin hiç kaygınız olmasa dışarı rahatlıkla çıkar eskisi gibi hayatınızı sürdürürsünüz, virüs kapma ve buluştırma ihtimaliniz çok yüksek olur. Dolayısıyla kaygı duygusunu kabullenerek başlamamız gerekiyor. Çünkü şöyle bir durumda kaygı yaşamamız gayet normal... Bunun aşırı olmasını engellemeye çalışıyoruz, hiç olmamasını değil. Olmaması daha büyük problem... "

Günlük rutininize devam etmeniz gerekiyor!

Müge Sargın açıklamalarına şu şekilde devam etti. "Günlük rutinimizi mümkün olduğu kadar eskiden olduğu gibi sürdürmeye çalışmalıyız. Zaten evdeyiz diye çok geç saatlere kadar oturur, çok geç saatlere kadar uyursanız bu vücudun dengesini bozuyor, alt üst ediyor. Biz biyolojik bir varlığız güneş ışığından faydalanmamız lazım. Bizim en çok gördüğümüz uyku düzensizlikleri oluyor. Uykunun çok önemli bir yeri var. Gün içerisinde kafein tarzı, çikolata gibi bizi uyarıcı maddelerin tüketiminde sınırlamaya gitmemiz gerekiyor. "

Nihan Günay'ın sunumuyla kahvaltı haberleri hafta içi her sabah en önemli, en ilgi çekici ve en renkli haberlerle ekrana geliyor!

CANLI YAYIN