Koronavirüsün farklı tipleri var mı?

GİRİŞ TARİHİ:  13.04.2020, 12:48 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Nisan 2020 Pazartesi, 12:51
Koronavirüsün farklı tipleri var mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. DR. Tevfik Özlü, atv Kahvaltı Haberleri'nde Nihan Günay'a özel açıklamalarda bulundu. Cuma günü ihlal edilen sosyal mesafe kuralına değinen Özlü: "Bu durumun sürece etkisi olur mu, olmaz mı bunu öngörmek zor. Muhtemelen bu kişiler daha önce de kurallara uymayanlar. Milletimizin büyük bir çoğunluğu tavsiyelere uyuyor. Evinde kalıyor, sosyal mesafeye dikkat ediyor ve maskesini kullanıyor. Bu kişilerin kurallara uymayan kişiler olduğunu varsayarsak bu etki çok belirgin olmayabilir..."

"En önemli bulgumuz hala ateş!"

Prof. DR. Tevfik Özlü, "Koronavirüsün farklı tipleri var mı?" sorusuna şu sözlerle yanıt verdi. "Böyle bulgular var ama çok nadir bulunan bulgular. Rastlantısal da olabilir. Hastalığa bağlı gelişse bile çok nadir görüldüğü için genel itibariyle göz ardı edilen bulgular... Bizim şu an Covid - 19 hastası diyebilmemiz için en önemli bulgumuz hala ateş! Ateş çok önemli... Bunu takiben en sık görülen öksürük... Bu iki bulgu çoğu zaman var. Bazen de solunum sıkıntısı nefes almada zorluk, boğulma hissi oluyor.Üçü olmayabilir ama ateş ve öksürüğü olması Covid- 19'u düşündürür. Bunun dışında ufak tefek şeyler için hemen Covid- 19 mu oldum diye panik yapmamak gerekir. Ama bilinç bulanıklığı çok ciddi bir sentomdur. Covid ile alakalı olsun olması mutlaka doktora gitmek lazım... "

Nihan Günay'ın sunumuyla kahvaltı haberleri hafta içi her sabah en önemli, en ilgi çekici ve en renkli haberlerle ekrana geliyor!

CANLI YAYIN